Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Volvo EX60!

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Volvo EX60!

Η Volvo έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού EX60 για τις 21 του Ιανουαρίου αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, το διαδίκτυο είχε πολύ διαφορετική άποψη καθώς διέρρευσε ένα video του επερχόμενου μοντέλου και μέσα από αυτό, έχουμε την πρώτη κλεφτή ματιά ενός ηλεκτρικού SUV που μοιάζει καταδικασμένο να πετύχει. Ο ανταγωνισμός είναι πιο σκληρός από ποτέ με εξίσου νέα και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα όπως η BMW iX3 και η Mercedes-Benz GLC with EQ Technology αλλά ως η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του θερμικού/υβριδικού XC60 (που είναι πλέον το best-seller στην ιστορία της σουηδικής μάρκας), το νέο EX60 τοποθετεί τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο “έργο” που λέγεται Volvo EX60 διαδραματίζει η SPA3 αρχιτεκτονική – η πιο προηγμένη πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo μέχρι σήμερα. Μία αρχιτεκτονική που ξεκλειδώνει τη μέγιστη αποδοτικότητα σε σημαντικά συστήματα μέσα στο αυτοκίνητο και επιτρέπει στην εταιρεία να πετύχει ηλεκτρική αυτονομία αντίστοιχη αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες: 810 χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει το EX60 στην τετρακίνητη διαμόρφωση του πριν χρειαστεί φόρτιση και φυσικά, είναι η μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία του!

Η ενσωμάτωση της μπαταρίας απευθείας μέσα στη δομή του αυτοκινήτου, με τη χρήση τεχνολογίας cell-to-body, και οι in-house εξελιγμένοι ηλεκτροκινητήρες καθιστούν το EX60 πιο αποδοτικό ενεργειακά και μειώνουν το υπερβάλλον βάρος ενώ εκτός από την κορυφαία αυτονομία, το ηλεκτρικό SUV της Volvo φορτίζει ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της μάρκας αναπληρώνοντας έως 340 χιλιόμετρα σε μόλις 10 λεπτά – στον κατάλληλο ταχυφορτιστή 400 kW φυσικά.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για το Volvo EX60 και το γεγονός ότι είναι ένα πραγματικά software-defined αυτοκίνητο, ότι ενσωματώνει με ουσιαστικό και πρακτικό τρόπο την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ότι διαθέτει κορυφαία υπολογιστική ισχύ καθώς εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα chip, ότι προσφέρει over-the-air αναβαθμίσεις οπότε όσο περνάει ο χρόνος τόσο καλύτερο θα γίνεται και πολλά άλλα. Όμως αυτά θα τα πούμε και στην επίσημη πρεμιέρα σε λίγες ημέρες οπότε ας εστιάσουμε στον τομέα που ενδεχομένως να είναι ο πλέον… προβλέψιμος για το νέο Volvo EX60. Το design του υποθέταμε πως ήταν και όπως αποδεικνύεται είναι, λίγο ή πολύ αναμενόμενο.

Το EX60 είναι μινιμαλιστικό, χαρακτηριστικά σκανδιναβικό και χάρη σε στοιχεία όπως τα “Thor’s Hammer” εμπρός φωτιστικά σώματα, τα διαιρούμενα LED φανάρια πίσω και φυσικά τις αναλογίες, τις γραμμές και την στάση του αμαξώματος, ανεπιτήδευτα Volvo. Δεν ξέρω ποιος και γιατί μπορεί να περίμενε κάτι διαφορετικό. Ομάδα που κερδίζει… Περισσότερες φωτογραφίες καθώς και πληροφορίες για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα του 2026 θα έχουμε σε λίγες ημέρες λοιπόν, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 21η του Ιανουαρίου.

Prev Post Η Ford επιστρέφει δυναμικά στη Formula 1 ύστερα από 22 χρόνια
Next Post Η Dacia κέρδισε το Rally Dakar!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook