Η πρόθεση της Ευρώπης να προστατεύσει την βαριά βιομηχανία της και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παίρνει επιτέλους την μορφή του πολυαναμενόμενου και έως έναν βαθμό αμφιλεγόμενου Industrial Accelerator Act. Μίας νομοθεσίας που στοχεύει ξεκάθαρα στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και στην απεξάρτηση από την Κίνα προτάσσοντας στόχους χαμηλών εκπομπών άνθρακα και “Made in EU” απαιτήσεις για την εξασφάλιση επιδοτήσεων στην παραγωγή αλουμινίου, τσιμέντου, χάλυβα και τεχνολογιών όπως οι ανεμογεννήτριες, οι ηλεκτρολύτες και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

“Αν δεν κάνουμε τίποτα τότε είναι προφανές ότι πολύ σύντομα το 100% των καθαρών τεχνολογιών θα παράγεται στην Κίνα […] Είναι πιθανό ότι οι βιομηχανίες τσιμέντου και χάλυβα θα μετακομίσουν πλήρως τα επόμενα χρόνια.“
Δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Stephane Sejourne, συμπληρώνοντας ότι στόχος του IAA είναι να εξασφαλίσει ότι μέχρι το 2035 η βιομηχανία θα αναπαριστά το 20% της ευρωπαϊκής απόδοσης (από το 14% σήμερα) αποσοβώντας την απώλεια περίπου 600.000 θέσεων εργασίας στον ευρύτερο τομέα του αυτοκινήτου και διατηρώντας ή δημιουργώντας 150.000 θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς. Οι σκεπτικιστές αναφέρουν ότι η νομοθεσία που προτείνει η Κομισιόν μπορεί να οδηγήσει σε προστριβές με κάποιους από τους εμπορικούς εταίρους της Ευρώπης αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικές χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία μεταξύ άλλων έχουν ήδη παρόμοιες νομοθεσίες. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στο Industrial Accelerator Act είναι η λίστα των μη-ευρωπαϊκών χωρών που θα θεωρούνται “έμπιστοι συνεργάτες” και οι εξαγωγές από αυτές στην Ευρώπη θα αντιμετωπίζονται ως ευρωπαϊκά προϊόντα για τις “Made in EU” προϋποθέσεις, όπου αυτές υφίστανται. Προς το παρόν η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς και οι Η.Π.Α. με τις οποίες η Ευρώπη έχει συμφωνίες ελεύθερης διακίνησης αγαθών ή έχουν υπογράψει την συμφωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εντάσσονται στην λίστα αλλά η Κίνα όχι. Ούτως ή άλλως η λίστα αυτή θα είναι δυναμική, χαρίζοντας στην Ευρώπη την απαραίτητη ευελιξία να προσθέτει και να αφαιρεί χώρες βάσει και της αντιμετώπισης που έχουν αυτές απέναντι στην Ευρώπη.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η πρόταση της Κομισιόν περιλαμβάνει και όρους για τις ξένες επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα, γι’ αυτές που υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ από χώρες που έχουν πάνω από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής (βλ. Κίνα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων). Το Industrial Accelerator Act ορίζει ότι για να λάβουν έγκριση αυτές οι επενδύσεις θα πρέπει να απασχολούν Ευρωπαίους σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, να περιορίζουν την ξένη ιδιοκτησία στο 49% και να προσφέρουν μεταφορά τεχνολογίας και πρόσβαση στην τεχνογνωσία με τις κατάλληλες συμφωνίες. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το IAA σε αυτό το σημείο δεν είναι κάτι περισσότερο από μία πρόταση, την οποία θα συζητήσουν εκτενώς τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών για να καταλήξουν στο τελικό κείμενο που θα τεθεί σε ψηφοφορία, οπότε δεν αποκλείεται μέχρι να συμβεί αυτό να προκύψουν επιπλέον αλλαγές.



