Θετικές VW, Mercedes στην απαγόρευση των Μ.Ε.Κ.

Η μεγαλύτερη είδηση της περασμένης εβδομάδας όσον αφορά στο μέλλον της αυτοκίνησης στην Ευρώπη προερχόταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την στήριξη του στην πρόταση της Κομισιόν για την μείωση κατά 100% των εκπομπών ρύπων των νέων αυτοκινήτων από το 2035. Με άλλα λόγια η Ευρώπη έχει αποφασίσει, παρότι απομένει η ψήφιση της πρότασης έπειτα από διαπραγμάτευση της με τα κράτη-μέλη, να καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα νέα αυτοκίνητα από το 2035 και η απόφαση αυτή έχει τους υποστηρικτές της.

Η Volvo και η Ford έχουν επιλέξει αυτό το “στρατόπεδο” πριν καν ανακοινωθεί η επίσημη στήριξη του Κοινοβουλίου στην πρόταση της Κομισιόν ενώ τώρα τόσο η Mercedes-Benz όσο και το Volkswagen Group τίθενται υπέρ της απαγόρευσης των Μ.Ε.Κ.

Είναι ο μοναδικός οικολογικά, τεχνολογικά και οικονομικά λογικός τρόπος για την αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το συντομότερο δυνατό.

Δήλωσε εκπρόσωπος του Volkswagen Group, χαρακτηρίζοντας το πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως έναν “φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο στόχο” και την στροφή των κατασκευαστών προς την ηλεκτρική κινητικότητα ως “μη αναστρέψιμη”. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η Mercedes-Benz που συμφωνεί με την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με Μ.Ε.Κ. από το 2035 επί της αρχής, συμπληρώνοντας πως η εταιρία θα είναι έτοιμη να πουλά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα από το 2030 όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες  στην αγορά. Την στήριξη του στον στόχο που θέτει η Ευρώπη όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων των νέων αυτοκινήτων εξέφρασε και η ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) αλλά κάλεσε για μία “αναφορά προόδου” κάποια στιγμή στο μέλλον ώστε να επιβεβαιωθούν ή να προσαρμοστούν βάσει νέων δεδομένων οι στόχοι για μετά το 2030.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.