Jeep Club Ελλάς – Mission Go Atlas. Έφτασε στο Nord Kapp

Μετά από 50 ώρες οδήγηση και αφού η ομάδα Go Atlas διάνυσε περισσότερα  από 5000 χιλιόμετρα, έφτασε στην επίτευξη του πρώτου σκέλους, από τον  στόχο που είχε θέσει, πριν την εκκίνηση  της αποστολής! H αποστολή των 12 αντρών η οποία αποτελείται από τους: Λάζαρο Σαββίδη, Αντρέα Χατζηιωακειμίδης, Στέλιος Μπεσλίδης, Κλέαρχος Δεσύρης, Γιώργος Μιχαλιάς, Χρήστος Τσικούρας, Δημήτρης Καλακίδης, Φώτης Χατζησταύρου, Παντελής Τζερτζεβέλης, Αβραάμ Τερκενλής, Κωσταντίνος Τσικούρας και Λυκίδης Νότης, έφτασε στο Βορειότερο Ακρωτήριο της Ευρωπαϊκής ένωσης νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 7 βαθμούς κελσίου, και κάτω από ριπές ισχυρού ανέμου. Την ομάδα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της περιοχής του Nord Kapp  Tor Harald Mikkola ο οποίος αφού τους συνεχάρη για τον άθλο τους, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία την οποία έχει το σημείο καθώς εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του jeep club Hellas, κ Ανδρέας Χατζηιωακειμίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, του απένειμε συμβολικά ένα κλαδί ελιάς που είχε φέρει η ομάδα από την Ελλάδα, τόνισε ότι η ομάδα Go Atlas, ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη κουβαλώντας μαζί της το μήνυμα της Υφυπουργού Τουρισμού κας Ζαχαράκη “All you Want is Greece” με το οποίο και προσκάλεσε στην Ελλάδα όχι μόνον τον κ. Tor Harald Mikkola αλλά και τους Νορβηγούς κατοίκους του Βορείου Ακρωτηρίου. Εν συνεχεία στον κ. Δήμαρχο η ομάδα δώρισε έναν χάρτη της Ελλάδας και ένα Βιβλίο από την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής του Πολυγύρου, μεταφέροντας επίσης το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης κας. Βούλας Πατουλίδου, “ Many stories, one hart”. Αφού η ομάδα έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ανασυντάχθηκε εκ νέου, και χωρίς καθυστέρηση ,πήρε τον δρόμο της επιστροφής, που θα περάσει από 9 ευρωπαϊκές χώρες, για να καταλήξει στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Η πολύωρη οδήγηση, δεν στάθηκε ικανή να κάμψει την χαρά της ομάδας , η οποία θα οδηγήσει και πάλι με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας, και θα είναι άκρως προσεκτική κατά την διάρκεια της επιστροφής. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι κατά την διέλευση της αποστολής Go atlas από την Φινλανδία, ουκ ολίγες ήταν οι φορές που στον δρόμο έκαναν την ξαφνική τους εμφάνιση Τάρανδοι, οι οποίοι μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με την διέλευση δρόμων εντός των εθνικών δρυμών, εν αντιθέσει με την χώρα μας όπου κάτι τέτοιο δεν είναι συνήθη φαινόμενο! Επίσης κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συναντήσει η ομάδα, κατά την διάσχιση της Σουηδίας, όπου οι Άλκες εμφανίζονται ξαφνικά το ίδιο με τους τάρανδους! Η αποστολή Go Atlas υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού φέρει την αιγίδα του Ε.Ο.Τ, και έχει την αμέριστη υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.