Η General Motors επιστρέφει στην Ευρώπη;

Η General Motors απουσιάζει από την ευρωπαϊκή αγορά από το 2017, οπότε και πούλησε στο PSA Group, νυν Stellantis, τις Opel και Vauxhall. Από τότε, η μοναδική κίνηση που έκανε για να δείξει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την 3η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ήταν η πώληση της Cadillac XT4 σε εξαιρετικά μικρή κλίμακα σε επιλεγμένες χώρες. Η στροφή που πραγματοποιεί η βιομηχανία αυτοκινήτου προς την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης όμως, ίσως να οδηγήσει σε αναθέρμανση του ειδυλλίου της Ευρώπης με την GM όπως αποκάλυψε η επικεφαλής του ομίλου, Mary Barra.

Πριν από πέντε χρόνια περίπου, πουλήσαμε την Opel στην εταιρία που πλέον ονομάζεται Stellantis και δεν έχουμε καμία τύψη από την σκοπιά των Μ.Ε.Κ. αλλά εξετάζουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται τώρα καθώς μπορούμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη ως ένας αμιγώς ηλεκτρικός παίκτης. Ανυπομονώ γι’ αυτό.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι δηλώσεις της Barra βασίζονται σε μία ιδέα η οποία δεν έχει προχωρήσει πέρα από αυτό το επίπεδο ή αν έχουν γίνει μελέτες επί τους θέματος, όπως δεν γνωρίζουμε ποιες μάρκες θα μπορούσε να φέρει στην Ευρώπη η General Motors στο μέλλον. Υποψήφιες είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η GMC με το θηριώδες νέο Hummer ή η Cadillac με την κομψή Lyriq αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση για την General Motors, με οποιαδήποτε μάρκα κι αν αποφασίσει αν επιστρέψει, αν το αποφασίσει φυσικά, δεν θα είναι η γκάμα αλλά η δημιουργία δικτύου πώλησης και aftermarket εξυπηρέτησης και φυσικά, brand image καθώς δεν μπορείς να απαιτείς από το αγοραστικό κοινό να γνωρίζει τα προϊόντα σου – ακόμα και την εποχή του διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως ενώ ακόμα και όταν το δώσει, το μόνο σίγουρο είναι πως η επιστροφή θα γίνει στοχευμένα, σε λίγες και προσεκτικά επιλεγμένες αγορές πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε πιο… μαζικό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.