Η Mercedes κοιτάει… ψηλά!

Το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά με κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζεται το γεγονός ότι ζούμε σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή όσον αφορά στο αυτοκίνητο. Ολόκληρη η βιομηχανία βρίσκεται στο μέσο μίας τεράστιας αλλαγής ενώ ο κορονοϊός, η κρίση στους ημιαγωγούς και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν προβάλλει τα δικά τους εμπόδια με τα οποία καλούμαστε να ζήσουμε τόσο εμείς, όσο και οι κατασκευαστές. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος αναφορικά με το μέλλον τόσο του αυτοκινήτου όσο και της βιομηχανίας αυτού. Σε πρόσφατη ομιλία του στο Future of the Car Summit των Financial Times, ο επικεφαλής της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, έκανε τις δικές του παρατηρήσεις.

Θα μιλήσουμε περισσότερο την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν αποτελεί στόχο μας να ανταγωνιστούμε τους κατασκευαστές όγκου. Δεν είναι αυτό η Mercedes-Benz. Οπότε μείνετε συντονισμένοι όσον αφορά στην γκάμα μας αλλά προτιμούμε να κοιτάμε πάνω αντί για κάτω.

Δήλωσε το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής φίρμας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Πάντως η Mercedes έγινε άθελα της πρωταγωνίστρια σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα. Λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων μικροτσίπ, η εταιρία έδωσε προτεραιότητα στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της, μειώνοντας τους όγκους παραγωγής των πιο προσιτών, compact αυτοκινήτων της και αυτή η κίνηση από μόνη της παρουσίασε κάποια… ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ο Kallenius δεν επεκτάθηκε περισσότερο αλλά το πλάνο που θα παρουσιαστεί στους επενδυτές μέσα στις επόμενες ημέρες σίγουρα θα περιλαμβάνει κάποια στοιχεία που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες. Άγνωστο παραμένει το αν η Mercedes θα αποφασίσει να καταργήσει κάποιο ή κάποια μοντέλα από το κάτω μέρος της γκάμας της για να εστιάσει στις ακριβότερες προτάσεις αλλά σίγουρα ένας εξορθολογισμός της γκάμας σε συνάρτηση με τον εξηλεκτρισμό της αποτελεί μέρος του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.