Η Nismo στο μονοπάτι του εξηλεκτρισμού.

Δέκα πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Nissan μέχρι το 2030 και κάποια από αυτά θα αποκτήσουν σπορ εκδόσεις. Στο κάτω-κάτω, δεν γίνεται να έχεις στο οπλοστάσιο σου ένα όνομα με την ιστορία και την αναγνωρισιμότητα της Nismo και να μην το χρησιμοποιήσεις. Ο εξηλεκτρισμός της Nismo λοιπόν είναι δεδομένος, το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσει και με ποιο μοντέλο. Σε αυτά τα ερωτήματα, ο επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Guillaume Cartier, δεν είχε απάντηση καθώς υπάρχουν συζητήσεις και διεργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν εντός της εταιρίας πριν η πρόθεση μετουσιωθεί σε πράξη.

Το θέμα είναι πως δεν είναι κάποιο τέχνασμα. Για να χρησιμοποιήσω μία αγγλική έκφραση, δεν είναι κραγιόν σε ένα γουρούνι. Απαιτεί κάποια επένδυση για να εξασφαλίσεις την αυξημένη απόδοση.

Εδώ αξίζει μία υποσημείωση. Όταν μιλάμε για “απόδοση” στα πλαίσια της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στην ιπποδύναμη. Μπορεί η αύξηση της ιπποδύναμης να μην περιλαμβάνεται καν στο μενού αλλά ο Cartier κάνει λόγο για τροποποιήσεις ή/και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης. Εκεί θα εστιάζει η Nismo στο αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της καθώς οποιαδήποτε επέμβαση στο κινητήριο σύνολο θα έχει επιπτώσεις στο βάρος, στην αυτονομία κ.α. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος, αφού όλα τα ηλεκτρικά της Nissan δεν προσφέρονται για “Nismo-ποίηση” και φυσικά, η κατάλληλη στιγμή καθώς η ιαπωνική εταιρία έχει άλλες προτεραιότητες. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι το μέλλον περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικά Nismo – έχουμε άλλωστε και ένα πρώτο παράδειγμα, αν και αρκετά ακραίο, με τη μορφή του Leaf RC

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.