Ο CEO της BMW προειδοποιεί για την αποκλειστικότητα της ηλεκτροκίνησης!

Ο επικεφαλής της BMW, Oliver Zipse, έχει εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν την πεποίθηση του ότι η στρατηγική που ακολουθούν τα κράτη όσον αφορά στην νομοθεσία και οι εταιρίες, όσον αφορά στην δέσμευση για την επίτευξη του στόχου της εκπομπής μηδενικών ρύπων είναι λανθασμένη. Η αποκλειστικότητα της ηλεκτροκίνησης είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που δημιουργεί περιπλοκές – άλλες σε πρακτικό επίπεδο και άλλες σε πολιτικό.

Αν κοιτάξετε την τεχνολογία που βγαίνει, την πίεση για την ηλεκτροκίνηση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί την ίδια στιγμή αυξάνουμε την εξάρτηση μας από πολύ λίγες χώρες.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ziplse σε διοργάνωση στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. υπονοώντας πως η τροφοδοσία των πρώτων υλών για τις μπαταρίες ελέγχεται κατά κύριο λόγο από την Κίνα και έναν μικρό αριθμό κρατών. Πέραν αυτού όμως, το πρόβλημα της πλήρους και ταχείας στροφής στην ηλεκτροκίνηση εγκυμονεί επιπλέον προβλήματα.

Αν κάποιος, για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα αλλά χρειάζεται αυτοκίνητο θα προτείνατε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το παλιό του αυτοκίνητο για πάντα; Αν δεν πουλάς εσύ μηχανές εσωτερικής καύσης, θα πουλήσει κάποιος άλλος.

Συμπλήρωσε το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής μάρκας υποστηρίζοντας την άποψη του ότι η απαγόρευση των Μ.Ε.Κ. δεν θα πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Zipse ανέφερε επίσης πως οι αποδοτικοί κινητήρες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από περιβαλλοντικής ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει στα προβλήματα που δημιουργούν στην διείσδυση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης στην αγορά τα κενά στις υποδομές φόρτισης αλλά και το υψηλό κόστος των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι σαφές λοιπόν ότι διαφορετικές στρατηγικές πρέπει να εφαρμοστούν σε διαφορετικές χώρες ή περιοχές, ανάλογα με τον βαθμό υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας και η BMW πιστεύει ακράδαντα ότι σε αυτή την προσπάθεια, η Μ.Ε.Κ. έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει ακόμα – για κάποια χρόνια ακόμα αν μη τι άλλου.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.