Η Fiat ετοιμάζει comeback!

Έπειτα από πολλά χρόνια χωρίς ουσιαστικές επενδύσεις, η Fiat ετοιμάζεται να αναλάβει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας την θέση της όχι μόνο εντός της Stellantis αλλά και στην αγορά. Ποια είναι η θέση της; Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας, Olivier Francois, τα compact αυτοκίνητα, με την Fiat να είναι “ο ειδικός στα μικρότερα οχήματα” και η ξαδέρφη της στην ευρύτερη οικογένεια του ομίλου, η Citroen, να “καλύπτει το D-segment” με μία μικρή αλληλεπικάλυψη στη μέση. Αφού τα αφεντικά έχουν καταλήξει σε αυτό λοιπόν, μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα το καταφέρει η Fiat.

Τώρα μπαίνουμε σε έναν καινούριο κόσμο. Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Τα επόμενα 5 χρόνια, θα λανσάρουμε ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο σε κάθε περιοχή – και παγκόσμια είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αυτοκίνητα που θα είναι κοινά σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι με το οποίο δυσκολευτήκαμε στο παρελθόν.

Δήλωσε ο Francois, για να συμπληρώσει ότι θα υπάρξει επιστροφή τόσο στο B-segment όσο και στα crossovers καθώς η Fiat δεν μπορεί να συνεχίσει μονάχα με το 500X σε μία κατηγορία που έχει αποδειχθεί η χήνα με τα χρυσά αυγά για τους ανταγωνιστές της ιταλικής μάρκας. Ο Francois θέλει τρία SUVs/crossovers σε μία γκάμα που θα αποτελείται από 5 παγκόσμια μοντέλα.

Ένα εξ αυτών θα παρουσιαστεί το 2023 ως έμμεσος αντικαταστάτης του Punto. Έμμεσος με την έννοια ότι θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος αλλά δεν θα ονομάζεται Punto παρά το γεγονός ότι το όνομα έχει βαριά ιστορία στην Ευρώπη και επιτυχημένο παρελθόν. Πιθανότατα δε, το μοντέλο θα βασίζεται στην CMP αρχιτεκτονική της Stellantis και θα είναι διαθέσιμο τόσο ως υβριδικό όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό όπως οι ομόσταυλοι ανταγωνιστές του, το Peugeot 208 και το Opel Corsa. Από εκεί και πέρα, η Fiat έχει ήδη εγκρίνει το design της συντριπτικής πλειοψηφίας των επερχόμενων μοντέλων της, με τον Francois να αναφέρει πως όλα έχουν “πολύ ισχυρή προσωπικότητα” και πως δύο εξ αυτών αντλούν έμπνευση από το Centoventi Concept του 2019. Μείνε συντονισμένος λοιπόν, γιατί η Fiat επιστρέφει και αυτό από μόνο του θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.