Το SUV της Lotus ονομάστηκε “Eletre”.

Μέχρι σήμερα την γνωρίζαμε ως Type 132. Τώρα, μερικές ώρες μόλις πριν την επίσημη παρουσίαση της, έφτασε η στιγμή να μάθουμε το όνομα της με την Lotus να συνεχίζει την μακρόχρονη παράδοση που θέλει τα ονόματα των μοντέλων της να αρχίζουν με το γράμμα “E” και να επιλέγει για το πρώτο SUV της ιστορίας της και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής το όνομα “Eletre”.

Η Lotus έχει υπογραμμίσει την σημασία του νέου μοντέλου της πολλές φορές με τα πολυάριθμα teasers που έχει δημοσιεύσει ενώ η αποκάλυψη των σχεδίων της Eletre μέσω του γραφείου ευρεσιτεχνιών της Αυστραλίας μας έδωσε και μία πολύ καλή εικόνα του τι να περιμένουμε όσον αφορά στο design του ηλεκτρικού SUV. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε έντονες γωνίες για την δημιουργία μίας επιθετικής εικόνας ενώ από τα ψηφιακά σχέδια διακρίνουμε τόσο τον LiDAR αισθητήρα στην αρχή της οροφής που χρησιμοποιείται για πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, τις κάμερες στην θέση των καθρεπτών και το σύστημα ενεργής αεροδυναμικής στην γρίλια  του εμπρός προφυλακτήρα.

Από τα teasers της αγγλικής μάρκας αποκτήσαμε και μία ιδέα για την καμπίνα, που θα διαθέτει έναν φουτουριστικό ψηφιακό πίνακα οργάνων, χειριστήρια αφής στο τιμόνι και paddles που πιθανότατα ελέγχουν το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης καθώς, με την Eletre να είναι αμιγώς ηλεκτρική, δεν υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε από την Lotus να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν για τα μηχανικά και κάνουν λόγο για μία αρχιτεκτονική 800V και εκδόσεις με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τα 600 και καταλήγουν στα 750 άλογα. Όλα αυτά όμως αύριο

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.