Η Volkswagen επενδύει €2 δις στο Wolfsburg.

Έχει περάσει κάτι περισσότερο από 1 χρόνος από την ανακοίνωση του “Project Trinity” από την Volkswagen. Του Project Trinity που θα πάρει την θέση του στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής εταιρίας εισάγοντας πολλά και καινοτόμα στοιχεία όχι μόνο στο ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και στον τομέα της παραγωγής με την Volkswagen να κάνει λόγο για μία “ριζικά νέα προσέγγιση”, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Λεπτομέρειες θα μάθουμε στο προσεχές μέλλον καθώς το Project Trinity είναι προγραμματισμένο να περάσει στην παραγωγή μετά τα μέσα της δεκαετίας αλλά προς το παρόν, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου εργοστασίου στο Wolfsburg ώστε να υποδεχθεί το νέο μοντέλο.

Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί κοντά στην ήδη υπάρχουσα στη γερμανική πόλη και θα αποτελέσει “ένα βασικό συστατικό στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εκμοντερνισμού στην ιστορία της βασικής τοποθεσίας της Volkswagen”. Σύμφωνα με την εταιρία οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023 ενώ απώτερος στόχος της Volkswagen είναι η επίτευξη παραγωγικότητας και αποδοτικότητας που μέχρι τώρα δεν είναι εφικτές στις υπάρχουσες μονάδες με την υπάρχουσα δομή της γκάμας. Η εταιρία θέλει κάθε “Trinity” να κατασκευάζεται σε περίπου 10 ώρες, ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε “λιγότερες εκδόσεις, λιγότερα εξαρτήματα, περισσότερος αυτοματισμός, αποδοτικές γραμμές παραγωγής και νέα logistic concepts”. Η απόφαση της Volkswagen να επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αφαιρεί την ανάγκη για προσαρμογές στην παραγωγή της ήδη υπάρχουσας γκάμας στα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια ενώ κάνει την εφαρμογή των ανακοινωθέντων καινοτομιών ακόμα πιο εύκολη.

Η νέα μονάδα της γερμανικής μάρκας αναμένεται να κατασκευάζει έως και 250.000 αυτοκίνητα ετησίως, τα οποία θα προστεθούν στα 500.000 αυτοκίνητα που μπορεί να κατασκευάσει ετησίως η υπάρχουσα δομή στο Wolfsburg.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.