Η Mazda θέλει να γίνει ένα άλλου είδους premium!

Η Mazda πάντοτε είχε την τάση να κάνει τα πράγματα λίγο… διαφορετικά. Άλλες φορές καλύτερα, άλλες χειρότερα και άλλες απλά… διαφορετικά. Πάντοτε είχε όμως φιλοδοξίες και τον τρόπο να πετύχει τους στόχους της χωρίς να ριψοκινδυνέψει την βιωσιμότητα της ή την αλλοίωση του χαρακτήρα της. Έτσι, όταν λέει ότι θέλει να γίνει ένα άλλου είδους premium, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εννοεί και πώς σκοπεύει να το επιτύχει.

Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε μία σοβαρή εναλλακτική στο παραδοσιακό, mainstream premium και αυτό σημαίνει μη-Γερμανικό. Δεν κοιτάμε να μιμηθούμε το γερμανικό premium επειδή εξυπηρετείται από τις υπάρχουσες εταιρίες και πιθανότατα, είναι αδύνατο να τις νικήσουμε στο παιχνίδι τους.

Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχει χώρος για ένα Ιαπωνικό premium και αυτό σημαίνει να ορίσουμε τι εννοούμε με αυτό τον όρο.

Δήλωσε ο managing director της Mazda UK, Jeremy Thomson, για να συνεχίσει λέγοντας ότι η εταιρία του θα μπορούσε να κινηθεί στον ίδιο περίπου χώρο με την Lexus – την μοναδική premium ιαπωνική μάρκα. Υπάρχουν όμως αρχές τις οποίες δεν διαπραγματεύεται η Mazda σε αυτό το ταξίδι προς την premium πλευρά της αγοράς. Η ποιότητα, το design, η τεχνολογία και η οδηγοκεντρικότητα που προσφέρουν τα μοντέλα της Mazda είναι στοιχεία που πρέπει να διαφυλάξει καθώς αυτά είναι που έχουν απήχηση στο αγοραστικό κοινό. Αυτά είναι που την διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.

Όσο για το αν θα είναι έτοιμη για την επερχόμενη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, ο Thomson δεν εκφράζει την παραμικρή αμφιβολία, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Mazda προσφέρει μονάχα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Πάλι όμως, η Mazda έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα “κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων” και δεν πιστεύει πως τσιτάτα όπως ότι “η Μ.Ε.Κ. έχει πεθάνει” προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό. Μένει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί η στρατηγική της ιαπωνικής εταιρίας στο μέλλον και πώς θα αλλάξει η Mazda σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.