Pirelli Scorpion. Mε πλήρως ανανεωμένη γκάμα

Η Pirelli αποκάλυψε τη  νέα γκάμα ελαστικών Scorpion που προορίζεται για την κατηγορία Sport Utility Vehicles (SUV), η οποία προβλέπεται ότι θα γίνει η δημοφιλέστερη στον κόσμο. Η νέα γκάμα σηματοδοτεί μία πλήρη ανανέωση της οικογένειας που ειδικεύεται στην αγορά SUV πάνω από 35 χρόνια, με ειδικά κατασκευασμένα προϊόντα για premium μοντέλα και με εξειδικευμένα ελαστικά για διαφορετικές εποχές. Το νέο Scorpion έχει εξελιχθεί προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο βάρος, το υψηλό κέντρο βάρους, στα μοναδικά μηχανικά χαρακτηριστικά και τη δυναμική συμπεριφορά που αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των σύγχρονων SUVs. Η οικογένεια ελαστικών Scorpion έχει το μεγαλύτερο αριθμό εγκρίσεων τύπου για ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη την προϊοντική γκάμα της Pirelli, μία διαδικασία που ξεκίνησε με την προηγούμενη γενιά και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με τα τελευταία προϊόντα. Τα ελαστικά αυτά είναι αναγνωρίσιμα μέσω της σήμανσης ‘Elect’ στα πλαϊνά του ελαστικού. Μεταξύ των τεχνολογιών αιχμής που προσφέρει η νεώτερη γκάμα ελαστικών της Pirelli, αρκετές διατίθενται προαιρετικά: Το Pirelli Noise Cancelling System (PNCS) βοηθά στη μείωση των θορύβων από το δρόμο μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ οι τεχνολογίες Run Flat και Seal Inside συνεισφέρουν στη συνέχιση του ταξιδιού μετά από ένα κλατάρισμα.

Σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της νέας σειράς Scorpion είναι η σχεδιαστική προσέγγιση ‘Eco-Safety’ της Pirelli, που έχει στόχο το συνδυασμό χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (χάρη στη μειωμένη αντίσταση κύλισης, το μειωμένο θόρυβο από το δρόμο και την υψηλή χιλιομετρική απόδοση) με τη βέλτιστη δυνατή απόδοση και ασφάλεια (μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος, υψηλότερη πρόσφυση, καλύτερη ευστάθεια οχήματος και μειωμένος κίνδυνος υδρολίσθησης) χάρη στα καινοτόμα υλικά και την προηγμένη μοντελοποίηση που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης. Το νέο Scorpion είναι επίσης πιο αποδοτικό σε ό,τι αφορά τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (ή την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας όταν πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα). Το νέο ελαστικό είναι επίσης πιο αθόρυβο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά: πλεονεκτήματα τα οποία συνεισφέρουν στην αυξημένη βιωσιμότητα. Οι βελτιώσεις αυτές κατέστησαν εφικτές χάρη στη χρήση  νέων γομών πέλματος με νέα υλικά στη δομή τους καθώς και στην εξέλιξη καινοτόμων χαράξεων πέλματος που διατηρούν ακέραια τα χαρακτηριστικά απόδοσης των ελαστικών σε βάθος χρόνου.

Το πιο πρόσφατο θερινό ελαστικό Pirelli Scorpion φέρει νέα ασύμμετρη χάραξη πέλματος η οποία – χάρη στη βελτιωμένη ακαμψία και το σχήμα των διαμηκών και πλευρικών αυλακώσεων  – επιτρέπει καλύτερο φρενάρισμα σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες συγκριτικά με το προηγούμενο προϊόν. Το πιο ομοιόμορφο αποτύπωμα του πέλματος του νέου ελαστικού, που επιτυγχάνεται χάρη στην ιδιαίτερη καμπυλότητα του προφίλ, μαζί με την ακαμψία του πέλματος και της γόμας, εξασφαλίζουν μειωμένη αντίσταση κύλισης και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας της μπαταρίας. Όλες οι διαφορετικές διαστάσεις του Scorpion βρίσκονται στις κατηγορίες A ή B της Ευρωπαϊκής ετικέτας ελαστικών αναφορικά με την αντίσταση κύλισης. Η ασφάλεια ήταν επίσης κεντρικό στοιχείο της σχεδίασης του νέου Scorpion. Χάρη στην ακαμψία του πέλματος, καθώς και στον καινοτόμο σχεδιασμό των τακουνιών και της γόμας, το φρενάρισμα σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες έχει βελτιωθεί κατά 7% συγκριτικά με το προηγούμενο Scorpion Verde. Ως προς το φρενάρισμα στο βρεγμένο, όλα τα ελαστικά Scorpion κατατάσσονται στις κατηγορίες A ή B στην Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών.

Το νέο Scorpion All Season SF2 απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για χειμερινά ελαστικά αλλά δεν θέλουν να ασχολούνται με εποχιακές αλλαγές ελαστικών. Διατίθεται σε 33 διαστάσεις από 17” έως 21” στην τρέχουσα φάση λανσαρίσματος. Στον ώμο του ελαστικού, τα σύμβολα M+S που συνοδεύονται από τη σήμανση 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) πιστοποιεί άριστη απόδοση ακόμα και σε χειμερινές συνθήκες. Ελαστικά με τη σήμανση 3PMSF καλύπτονται από Ευρωπαϊκή νομοθεσία ως εγγύηση συμμόρφωσης με τους κανόνες κυκλοφορίας χειμερινών ελαστικών. Το νέο χειμερινό ελαστικό για SUVs εστιάζει στην ασφάλεια σε όλων των ειδών τις καιρικές συνθήκες: από χιονισμένες μέχρι βρεγμένες επιφάνειες, ολισθηρούς και στεγνούς δρόμους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι καινοτομίες που είχε λανσάρει το νέο χειμερινό ελαστικό Cinturato μεταφέρονται τώρα στον κόσμο των SUV, με ένα πέλμα που περιλαμβάνει επεκτάσιμες σχισμές μεταβλητής γεωμετρίας. Χάρη στην 3D δομή, οι σχισμές αυτές αλλάζουν σχήμα ανάλογα με την κατάσταση της φθοράς του πέλματος, ξεκινώντας από ένα γραμμικό σχήμα που εξελίσσεται σε ζιγκ ζαγκ μοτίβο (ημιτονοειδές μοτίβο), κάτι το οποίο αυξάνει την επιφάνεια και την αποτελεσματικότητά τους. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, το Scorpion Winter 2 συμπεριφέρεται άριστα σε χιονισμένες, βρεγμένες και στεγνές επιφάνειες, ακόμα και όταν είναι φθαρμένο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.