Η MG ετοιμάζει ένα προσιτό, ηλεκτρικό roadster!

Στα 16 χρόνια που έχουν περάσει από την εξαγορά της από την κινέζικη SAIC η MG έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως μία value-for-money εταιρία. Μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει καθώς η εταιρία δεν έχει ουσιαστική παρουσία στην ελληνική αγορά αλλά το 2021, η MG κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 52.000 αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στόχος για το 2022 είναι να τριπλασιάσει αυτό το νούμερο, πριν φτάσει το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα σε 100 αγορές μέχρι το 2024. Για να επιτευχθούν αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι όμως, η MG χρειάζεται μοντέλα που θα την κάνουν πιο ελκυστική (και) σε ένα πιο νεανικό κοινό και σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η έκδοση παραγωγής του Cyberster concept που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Φυσικά, το πρωτότυπο λειτουργούσε ως ένας συνδετικός κρίκος της κληρονομιάς της αγγλικής μάρκας με τις τεχνικές δυνατότητες του μέλλοντος και δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή στην μορφή που το είδαμε αλλά είναι ενδεικτικό της αλλαγής στις προτεραιότητες της MG. Τα sports cars είναι στο DNA της ενώ με την έκδοση παραγωγής του Cyberster η MG σκοπεύει να κάνει κάτι που δεν έχει δοκιμάσει κανείς άλλος: ένα προσιτό, αμιγώς ηλεκτρικό roadster. Το εγχείρημα δεν θα είναι καθόλου εύκολο καθώς η εύρεση της χρυσής τομής όσον αφορά στο βάρος, το κόστος και τις επιδόσεις σε ένα roadster είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αλλά η εταιρία πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που έχει μπροστά της μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου που θα λανσαριστεί τελικά στην αγορά. Καθώς μπορεί να μην έχουμε σαφή ημερομηνία για το νέο, ηλεκτρικό roadster της GM, αλλά εκπρόσωποι της μάρκας έχουν δηλώσει ότι προετοιμάζεται για τους εορτασμούς των 100 ετών από την ίδρυση το 1924.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.