Το Duster είναι η “911” της Dacia!

Δεν το λέω εγώ, αλλά ο επικεφαλής σχεδιασμού της Dacia και πριν βιαστείς να γελάσεις ή να αστειευτείς εις βάρος του, διάβασε το σκεπτικό του για να διαπιστώσεις ότι έχει ένα δίκιο. Γιατί καλοί οι πιασάρικοι, μερικές φορές σχεδόν προβοκατόρικοι τίτλοι αλλά πάντοτε πρέπει να εστιάζουμε στην ουσία και στο νόημα. Ο Miles Nurnberger λοιπόν είναι ο νέος, από τον Ιούνιο του 2020 για την ακρίβεια, επικεφαλής σχεδιασμού της Dacia έχοντας αφήσει πίσω του μία θητεία 14 ετών στην Aston Martin για να ενταχθεί στο δυναμικό της ρουμάνικης εταιρίας του Groupe Renault. Πώς γίνεται λοιπόν ο άνθρωπος που βοήθησε στον σχεδιασμό της DBX, της Valkyrie, της μοναδικής Victor και της V12 Speedster να ηγείται του τμήματος σχεδιασμού της Dacia;

Ο λόγος εντοπίζεται στο παρελθόν του Nurnberger. Συγκεκριμένα, όταν επισκεπτόταν τον πατέρα του στα Γαλλικά Πυρηναία έβλεπε τα μοντέλα της Dacia και πίστευε ότι ήταν “πολύ cool”. Είχαν έναν αέρα εξοχής και περιπέτειας και αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο με το λανσάρισμα του Duster.

[…] Το Duster είναι η 911 της Dacia. Το πνεύμα, η προσιτότητα και η ανθεκτικότητα – όλα όσα έχουν να κάνουν με την Dacia είναι εκεί και πλήρως ενισχυμένα στο Duster.

Δηλώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας. Με λίγα λόγια, δεν συγκρίνει την εμβληματική Porsche 911 με το Duster αλλά εννοεί πως όλες οι ποιότητες της Dacia αντικατοπτρίζονται με γλαφυρό τρόπο στο προσιτό SUV όπως όλα τα χαρακτηριστικά της Porsche αντικατοπτρίζονται στην 911. Είναι απολύτως λογικό λοιπόν και για την επόμενη γενιά του Dacia Duster, η εταιρία να ακολουθήσει την ίδια συνταγή. Θα ήταν λάθος να γυρίσει την πλάτη στις αξίες που το ανέδειξαν και ο Nurnberger το αναγνωρίζει αυτό.

Από την πλευρά της μάρκας, μιλάμε για “βασικό αλλά cool”, “σκληροτράχηλο και ύπαιθρος” και “eco-smart”. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες της μάρκας. Τι σημαίνει για εμένα ως σχεδιαστή; Να σχεδιάσω κάτι μη-πολύπλοκο σε έναν ολοένα και πιο πολύπλοκο κόσμο.

Λειτουργικότητα, πρακτικότητα, αντοχή και στον χρόνο και στην καταπόνηση και απλότητα όχι με την αρνητική έννοια της λέξης αλλά με τη λογική ότι δεν προσφέρει τίποτα περιττό. Αυτά είναι που εκτιμούν οι πελάτες της Dacia γενικώς και του Duster ειδικώς και εκεί θα εστιάσει στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.