Δεν έρχεται Ευρώπη το νέο Ford Mondeo!

Είναι πλέον οριστικό. Η Ford δεν αφήνει καμία ελπίδα για το λανσάρισμα του νέου Mondeo και στην ευρωπαϊκή αγορά δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι το μοντέλο που παρουσιάστηκε εχθές στην Κίνα αφορά αποκλειστικά εκείνη την αγορά χωρίς να παρέχει κάποια επίσημη αιτιολογία για αυτή την απόφαση. Όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία βεβαίως, αφού οι πωλήσεις στην κατηγορία των μεσαίων sedan στην Ευρώπη είναι εδώ και καιρό σε αργή αλλά σταθερή παρακμή.

Η Ford δεν είναι η μοναδική που δεν θα προσφέρει κάποιο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία. Η Volkswagen θα κάνει το ίδιο με την επόμενη γενιά του Passat που αναμένεται να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως station wagon και η Citroen ακολούθησε τον δρόμο του crossover για το εκκεντρικό C5 X ενώ κάτι ανάλογο θα πράξει και η Opel με το Insignia. Δύο εταιρίες έχουν δεσμευτεί στην κατηγορία: η Peugeot με το 508 και η Skoda που θα συνεχίσει με το Superb.

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά, το Ford Mondeo θα πεθάνει. Τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και είναι η προγραμματισμένη η διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Valencia. Δεν γνωρίζουμε αν η Ford προορίζει κάποιο άλλο μοντέλο για να πάρει την θέση του στην αγορά αν και έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ούτε το Evos, που θα ήταν μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στην γκάμα της, θα περάσει τα κινεζικά σύνορα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.