Η Mercedes θέλει να παράγει ηλεκτροκινητήρες.

Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τις δραματικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι κατασκευαστές κατά την μετάβαση τους στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και αυτή δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για να τις αναλύσουμε, οπότε ας αρκεστούμε στην παραδοχή του γεγονότος ότι η στροφή που καλούνται να κάνουν οι εταιρίες απαιτούν θεμελιώδη αναδιοργάνωση. Ένας τομέας τον οποίο πρέπει να εξετάσουν για παράδειγμα, αφορά στους ηλεκτροκινητήρες, την παραγωγή ή την προμήθεια τους και σε αυτό το σταυροδρόμι βρίσκεται η Mercedes-Benz.

Θέλουμε να ελέγχουμε το σύστημα του ηλεκτροκινητήρα, της μπαταρίας και των ηλεκτρονικών όσο το δυνατόν περισσότερο, ανάλογα με ότι κάναμε με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δήλωσε ο επικεφαλής εξέλιξης της Daimler, Markus Schaefer αλλά δεν υφίσταται απόλυτος έλεγχος χωρίς την ανάληψη της ευθύνης της εξέλιξης και παραγωγής/συναρμολόγησης. Προς το παρόν, τα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα της γερμανικής μάρκας προέρχονται από εξωτερικούς συνεργάτες είτε αυτή είναι η ZF είτε η Valeo-Siemens αλλά αν περνά από το χέρι της (και το Δ.Σ.) αυτό θα αλλάξει στο μέλλον για την Mercedes.

Αναμφίβολα θα πρέπει να συζητήσουμε την επέκταση της παραγωγής παγκοσμίως για τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα καθώς αυξάνουμε τον ρυθμό στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας και μέχρι το 2025 τα μισά από τα οχήματα μας στην αγορά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά.

Συμπλήρωσε ο Schaefer τονίζοντας περαιτέρω την σημασία που έχει η κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί η εταιρία. Η απόφαση δε, αναμένεται να παρθεί σύντομα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι επερχόμενες αρχιτεκτονικές MMA και MB-EA της Mercedes θα εξελιχθούν in-house και θα βασίζονται σε κινητήρια σύνολα που θα κατασκευάζονται από την εταιρία ήδη από το 2024. Η επένδυση θα κοστίσει, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τον απόλυτο έλεγχο που επιζητά η Mercedes-Benz.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.