Τα station wagons της Mercedes μετρούν αντίστροφα…

Ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του εξορθολογισμού των portfolio των εταιριών είναι δίχως αμφιβολία η ποικιλία ή όπως προτιμούν να λένε οι κατασκευαστές όταν αναφέρονται σε αυτήν, η πολυπλοκότητα. Το αυξημένο κόστος της στροφής στον εξηλεκτρισμό δε, έκανε την ανάγκη για τον προαναφερθέντα εξορθολογισμό ακόμα πιο επιτακτική και μοντέλα που μέχρι σήμερα αποτελούν… παράδοση, αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο. Η Volvo έχει εκδηλώσει την δέσμευση της τόσο στα sedans όσο και στα station wagons αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Mercedes που αν αληθεύει το δημοσίευμα γερμανικού μέσου, έχει ήδη προγραμματίσει τον “θάνατο” των station wagons της.

Η αρχή θα γίνει με την CLA Shooting Brake που αναμένεται να μας αφήσει γύρω στο 2024-25 χωρίς να γίνεται λόγος για την αντικατάσταση της ενώ ούτε η επόμενη γενιά της E-Class, που λέγεται πως θα λανσαριστεί το 2030, θα είναι διαθέσιμη ως station wagon. Πιθανότατα από το τσεκούρι δεν κινδυνεύει η All-Terrain έκδοση αλλά η πιθανότητα να “επιζήσει” η παραδοσιακή E-Class Estate είναι πρακτικά μηδέν.

Ο λόγος για αυτή την στρατηγική επιλογή είναι απλός: η Mercedes δεν βρίσκει λόγο να επενδύει στην εξέλιξη ενός στιλ αμαξώματος για μία αγορά που διαρκώς συρρικνώνεται. Τα station wagons ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στις Η.Π.Α. ή πολύ παραπάνω, στην Κίνα οπότε η ευρωπαϊκή αγορά μονάχη της είναι δύσκολο να συντηρήσει το ενδιαφέρον. Πολύ παραπάνω, όταν και αυτή τείνει ολοένα και πιο έντονα στα SUVs και τα crossovers. Από εκεί και πέραν, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την κατεύθυνση που θα υποδείξει η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στους κατασκευαστές, καθώς ενώ επιτρέπει πολλές ελευθερίες και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, έχει επίσης διαφορετικές προκλήσεις σε σύγκριση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα με τις μηχανές εσωτερικής καύσης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.