Η BMW στην κορυφή της premium κατηγορίας!

Κάνοντας τον απολογισμό του 2021 κάποιοι θα θέλουν να το ξεχάσουν και για άλλους θα μείνει αξέχαστο. Για την BMW παραδείγματος χάριν, το 2021 ήταν μία εξαιρετική χρονιά όχι μόνο επειδή έσπασε κάθε παλαιότερο ρεκόρ πωλήσεων αλλά και επειδή σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της premium κατηγορίας μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ξεπερνώντας τον αιώνιο αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την Mercedes-Benz.

Συγκεκριμένα, η BMW κατάφερε να πουλήσει ακριβώς 2.213.795 αυτοκίνητα που αναπαριστούν μία αύξηση της τάξεως του 9,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά κι όλα αυτά παρά τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθούν να μαστίζουν την παραγωγή με τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της γερμανικής μάρκας το 2021 έπαιξε η επίδοση της στις Η.Π.Α. όπου πωλήθηκαν 336.644 αυτοκίνητα ή αν προτιμάς, 20.8% περισσότερα σε σύγκριση με το 2020 και περίπου όσα πουλούσε η BMW στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το 2019, προ-κορονοϊού ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στις 103.885 μονάδες παγκοσμίως. Στην Ευρώπη από την άλλη, η αύξηση στις πωλήσεις ήταν πιο… συντηρητική στο 3.9% συμπεριλαμβανομένης της Mini ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην BMW M που έβαλε και αυτή το λιθαράκι της στο εξαιρετικό 2021.

Η BMW M κατέγραψε 163.542 πωλήσεις, 13.4% περισσότερες σε σύγκριση με το ’20, σημειώνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ. Χωρίς να εισερχόμαστε σε πολλές λεπτομέρειες, η BMW αναφέρει πως οι M3 και M4 παρουσίασαν τεράστια αύξηση στην ζήτηση ενώ και οι X5 M και X6 M είχαν καλή χρονιά. Το ’22 δε, η BMW M περιμένει να σπάσει και αυτό το ρεκόρ με τις iX M60 και i4 M50 να εντάσσονται στην γκάμα και πολλά ακόμα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα με αφορμή την συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.