Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ’22 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Την παράταση της προθεσμίας για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του 2022 αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, με τη νέα καταληκτική ημερομηνία να ορίζεται η 28η του Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλου να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση.

Δήλωσε ο υφ. Οικονομικών Απόστολος Βερυσόπουλος. Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ το κόστος για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών δεν άλλαξε σε σύγκριση με πέρυσι, υπάρχει μία αλλαγή όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να μπούνε στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα “Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων”. Ακολουθώντας τις οδηγίες, θα εμφανιστεί η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου το οποίο φέτος, για πρώτη φορά, θα έχει και κωδικό QR με τον οποίο θα είναι εφικτή η απευθείας πληρωμή μέσω mobile banking. Να αναφέρουμε το πρόστιμο για αυτούς που δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας να ανέρχεται στο 100% του ποσού που αναλογεί στο όχημα. Αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο δε, θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε τράπεζες και καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Σε κάθε περίπτωση, η εξόφληση μπορεί να γίνει τις μετρητοίς ή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε έως και 12 άτοκες, μηνιαίες δόσεις.

Σε σχετικά νέα, να προσθέσουμε πως με αφορμή κάποιων ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί προς αυτήν, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει πως αν έχει δηλωθεί εμπρόθεσμα ακινησία του οχήματος, ο ιδιοκτήτης πρέπει να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας και πως “το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο για την περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε άρση της ακινησίας”.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.