Αποκλειστικά ηλεκτρική η Peugeot από το 2030.

Η Peugeot γίνεται η τελευταία εταιρία του ομίλου Stellantis που ανακοινώνει την ολοκληρωτική στροφή της στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης με την επικεφαλής της, Linda Jackson να δηλώνει ότι από το 2030 και έπειτα, όλα τα νέα μοντέλα με το λιοντάρι στην γρίλια θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Η στροφή της Peugeot θα γίνει αργότερα από εταιρίες όπως η DS που θα κάνει το ίδιο από το 2026, η Alfa Romeo από το 2027 και η Opel από το 2028 αλλά δεν υστερεί ουσιαστικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Καθώς κινούμαστε προς τις νέες πλατφόρμες (STLA Small, Medium και Large) από το 2030 στην Ευρώπη όλα τα μοντέλα μας θα είναι ηλεκτρικά.

Με έμφαση στην Ευρώπη, καθώς η γαλλική εταιρία θα συνεχίσει να προσφέρει αυτοκίνητα με “συμβατικούς” κινητήρες σε αγορές εκτός της ηπείρου. Η Jackson επιβεβαίωσε ότι ολόκληρη η γκάμα της Peugeot θα είναι εξηλεκτρισμένη από το 2024 (αυτή τη στιγμή το 70% είναι διαθέσιμο με κάποιου είδους εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο) ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα νούμερα που αφορούν στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού στα μοντέλα που προσφέρουν και τις δύο επιλογές. Σύμφωνα με την επικεφαλής της γαλλικής μάρκας, περίπου το 20% των πωλήσεων του 208 είναι… ηλεκτρικές ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις ενώ στην περίπτωση του 2008 το αντίστοιχο νούμερο δεν υπερβαίνει το 15%.

Το e-2008 βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από το e-208 επειδή είναι συνήθως το πρώτο αυτοκίνητο, οπότε οι πελάτες θέλουν να μπορούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Ο κόσμος είναι ακόμα διχασμένος ή αν προτιμάς, διστακτικός όσον αφορά στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης αλλά σύσσωμη η βιομηχανία του αυτοκινήτου πιστεύει ότι οι όποιες σκιές θα εξαλειφθούν τα χρόνια που έρχονται με την πρόοδο της τεχνολογίας και την πτώση των τιμών.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.