Το VW Group κοντά στην εξαγορά της Europcar.

Μπορεί στην επιφάνεια οι κατασκευαστές να εστιάζουν στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και στον εξηλεκτρισμό αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών, έχοντας αναλύσει τα δεδομένα και τις τάσεις, έχουν καταλήξει ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στον ευρύτερο τομέα της κινητικότητας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί είτε έχουν εξαγοράσει, είτε έχουν αποκτήσει μερίδιο σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και το τελευταίο παράδειγμα είναι το Volkswagen Group που βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της γαλλικής Europcar έναντι 2.9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αγορά της κινητικότητας αλλάζει με ταχείς ρυθμούς όσο οι πελάτες απαιτούν νέες και καινοτόμες “on demand” λύσεις όπως οι συνδρομές και τα μοντέλα κοινοχρησίας που συμπληρώνουν την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου.

Δήλωσε ο επικεφαλής του Volkswagen Group, Herbert Diess και η κίνηση του γερμανικού κολοσσού αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία της. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το VW Group συνεργάστηκε με  την αγγλική Attestor Limited και την ολλανδική Pon Holdings για να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Europcar έναντι €0.50 ανά μετοχή και οι γαλλικές αρχές ανταγωνισμού φαίνεται πως έχουν δώσει το πράσινο φως με την τελική, επίσημη ανακοίνωση να απομένει για την ημερομηνία που θα λάβει χώρα η ανάθεση των μετοχών.

Η Europcar προσφέρει προηγμένες δυνατότητες fleet management καθώς και ένα ευρύ δίκτυο σταθμών σε μεγάλα αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και μεγάλες πόλεις και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επίτευξης των φιλόδοξων υπηρεσιών κινητικότητας της Volkswagen.

Αναφέρει η ανακοίνωση. Να θυμίσουμε πως η Europcar ανήκε στο Volkswagen Group την δεκαετία του ’90 πριν η γερμανική μάρκα αποφασίσει να την πουλήσει στην επενδυτική Eurazeo για €1.26 δισεκατομμύρια το 2006. Η Europcar από την πλευρά της, έχει ενεργή παρουσία σε 140 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και διατηρεί έναν στόλο που ξεπερνά σε αριθμό τα 350.000 αυτοκίνητα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.