Δύσκολα τα πράγματα για το Kia Stinger GT…

Το Kia Stinger GT είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις αυτοκινήτων που σε γενικές γραμμές κατάφερε να κερδίσει τους κριτικούς αλλά δεν κατάφερε ποτέ να αφήσει το στίγμα του στην αγορά. Η κατηγορία των σπορ GT είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη σε μέγεθος και παρότι φιλόδοξο, το Stinger GT δεν έκανε ποτέ τον όγκο των πωλήσεων που θα δικαιολογούσε την συνέχιση του ονόματος και για μία δεύτερη γενιά. Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση η είδηση ότι η κορεατική εταιρία έχει μάλλον καταλήξει στο συμπέρασμα να καταργήσει το μοντέλο – ή να μην το αντικαταστήσει άμεσα, αν προτιμάς.

Το πνεύμα του Stinger παραμένει και θα παραμένει. Θέλω να πιστεύω ότι το EV6 έχει τα γονίδια του GT. Θα κάνουμε ένα GT από αυτό και θα έχει το Stinger μέσα του.

Το Stinger ήταν ένα αυτοκίνητο μεταμόρφωσης και άνοιξε μία εντελώς νέα οπτική στο τι μπορεί να είναι ένα Kia. Το EV6 κάνει κάτι παρόμοιο.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Karim Habib. Έχουμε λοιπόν την απάντηση που ψάχναμε. Το Stinger GT μπορεί να μην αντικατασταθεί άμεσα από ένα νέο μοντέλο αλλά η Kia σκέφτεται σοβαρά να εμφυσήσει σε κάποια νέα, διαφορετική έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού EV6 το πνεύμα του εντυπωσιακού grand tourer της. Η ευέλικτη αρχιτεκτονική της επιτρέπει να το κάνει και αν κρίνουμε από τις κινήσεις της Hyundai και από το γεγονός ότι συχνά αντικατοπτρίζονται στην Kia, υποψιαζόμαστε ότι θα το κάνει στο προσεχές μέλλον. Μετά και το πρόσφατο facelift του πάντως, το Stinger GT έχει μερικά χρόνια ακόμα μπροστά του, οπότε μην περιμένεις μεγάλες εξελίξεις πριν τα μέσα της δεκαετίας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.