Δραματικά χαμηλές οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας μήνας που η βιομηχανία αυτοκινήτου στο σύνολο της θα θέλει να ξεχάσει το συντομότερο δυνατόν. Όχι επειδή η ζήτηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή αλλά επειδή οι εταιρίες δεν ήταν σε θέση να καλύψουν την υπάρχουσα ζήτηση λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον κλάδο. Έτσι, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 23,1% τον περασμένο μήνα, στα 718.598 οχήματα που είτε το πιστεύεις είτε όχι, αποτελούν την χειρότερη επίδοση για τον Σεπτέμβριο από το 1995!

Όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα είναι γενικευμένο και δεν υφίσταται μόνο στην χώρα μας όπου οι αν οι αγοραστές επιθυμούν να κάνουν παραγγελία το νέο τους αυτοκίνητο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις που ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα επιλέξουν μπορούν να φτάσουν σε ασυνήθιστα μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η πτώση στις ταξινομήσεις άγγιξε το 32,7% στην Ιταλία, το 25,7% στην Γερμανία και το 20,5% στην Γαλλία αλλά παρά τον εφιαλτικό Σεπτέμβριο, το 9-μηνο έκλεισε με θετικό πρόσημο καθώς οι προηγούμενοι μήνες αντιστάθμισαν τις απώλειες του τελευταίου. Από τις μεγαλύτερες αγορές, η Ιταλία παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση τα τρία πρώτα τρίμηνα του χρόνου με τις ταξινομήσεις να είναι στο +20,6% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2020 ενώ ακολούθησαν η Ισπανία (+8,%) και η Γαλλία (+8,0). Η Γερμανία από την άλλη, παρουσίασε πτώση της τάξης του 1,2%.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.