Σχεδόν έτοιμο το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία.

Το 2019 η Tesla είχε ανακοινώσει πως επέλεξε τη Γερμανία ως το πρώτο “σπίτι” της στην Ευρώπη. Εκεί θα κατασκευαζόταν το πρώτο εργοστάσιο της στην ήπειρο αφού ζυγίστηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και αποφασίστηκε ότι είναι η λύση που ταιριάζει στα θέλω της αμερικανικής εταιρίας. Σύμφωνα με τον Elon Musk, το εργοστάσιο είναι σχεδόν έτοιμο καθώς η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και απομένει η τελική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα κυκλοφορούν στον δρόμο τα πρώτα Tesla “Made in Germany”.

Δεδομένου ότι θα δοθεί το πράσινο φως, το Gigafactory στα προάστια του Βερολίνου έχει την δυνατότητα να παράγει έως και 50 GWh μπαταριών ετησίως αλλά και περίπου 10.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Musk. Φυσικά, θα περάσει καιρός μέχρι να μπορεί να αξιοποιηθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους οι νέες εγκαταστάσεις αλλά η έναρξη της παραγωγής είναι τουλάχιστον το πρώτο, το εύκολο βήμα. Ο Musk “καθησύχασε” επίσης τους επικριτές της νέας μονάδας δηλώνοντας ότι ο αντίκτυπος της στο περιβάλλον είναι περιορισμένος αφού χρησιμοποιεί “σχετικά λίγο” νερό και η παραγωγή των μπαταριών γίνεται με “βιώσιμο” τρόπο. Ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος ανησυχεί περισσότερο για την πρόσληψη ικανών εργαζομένων και καλεί οποιονδήποτε ενδιαφέρεται από ολόκληρη την Ευρώπη να καταθέσει βιογραφικό.

Να σημειώσουμε ότι το εργοστάσιο που έχει σχεδόν κατασκευαστεί στη Γερμανία αποτελεί μέρος μίας επένδυσης ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.