Η Honda εξελίσσει διαρκώς την τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Η Honda είναι μία από εκείνες τις εταιρίες που όχι μόνο πιστεύουν αλλά αποδεικνύουν έμπρακτα την πίστη τους στην τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης επενδύοντας σημαντικά ποσά στην εξέλιξη της. Δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους σταυροφορία, αλλά η ιαπωνική εταιρία έχει την πεποίθηση ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων και γι’ αυτό στηρίζει (και) πάνω της ένα ευρύτερο πλάνο που έχει ως στόχο τον εκμηδενισμό των θανάτων στον δρόμο, τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μοτοσικλέτες, μέχρι το 2050!

Μπορεί λοιπόν να απέχουμε αρκετά από την πραγματικά αυτόνομη οδήγηση, το “Επίπεδο 5” όπως το ονομάζουν οι ειδικοί αλλά η Honda αποτελεί μέρος μίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που αξιολογεί την βιωσιμότητα ημι-αυτόνομων αυτοκινήτων (Επιπέδου 3 και Επιπέδου 4) σε καθημερινές συνθήκες, σε “κανονικούς δρόμους” και βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει 4 ερευνητικά αυτοκίνητα τα οποία θα στηρίξουν το πρόγραμμα. Τέσσερα Honda Legend τα οποία εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όπως τα συστήματα “Traffic Jam Chauffeur” και “Motorway Chauffeur” και τα οποία έχουν ήδη διανύσει περισσότερα από 25.900 χιλιόμετρα στους δρόμους της Γερμανίας.

Τα συστήματα της Honda παρακολουθούν τις συνθήκες στον δρόμο και αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος όταν κρίνουν ότι αυτό είναι ασφαλές με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από όλα αυτά τα χιλιόμετρα να είναι προσβάσιμα και από τους 34 συνεργάτες του “L3Pilot” προγράμματος ώστε να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος και τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποιημένης οδήγησης στην Ευρώπη. Να αναφέρουμε ότι το “L3Pilot” project ξεκίνησε το 2017, περιλαμβάνει όπως είπαμε 34 εταιρίες από 12 διαφορετικές χώρες και έχει συγκεντρώσει data από περισσότερα από 400.000 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα μισά έχουν γίνει σε mode αυτόνομης οδήγησης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.