Το Toyota Mirai κάνει ρεκόρ διανύοντας 1.359 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.

Το Toyota Mirai αρχίζει να κάνει συνήθεια αυτά τα ρεκόρ καθώς δεν έχει περάσει ούτε καν ένας χρόνος από τότε που κατάφερε να διανύσει κάτι περισσότερο από 1.000 χιλιόμετρα ξεκινώντας από τον σταθμό ανεφοδιασμού στο Orly, λίγο έξω από το Παρίσι. Τώρα κατάφερε να γράψει το όνομα του κάτω από ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ, καλύπτοντας απόσταση 1.359 χιλιομέτρων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Πίσω από τα χειριστήρια του υδρογονοκίνητου Mirai βρέθηκαν οι διάσημοι για τις επιδόσεις τους στην επίτευξη χαμηλών καταναλώσεων καυσίμου στις Η.Π.Α., Wayne Gerdes και Bob Winger, οι οποίοι οδήγησαν μέσα και γύρω από το San Diego αλλά και κατά μήκος της Pacific Coast Highway, όλες τις ώρες της ημέρας και ασχέτως κυκλοφορικής συμφόρησης για να φτάσουν στο εξωφρενικό νούμερο των 1.359 χιλιομέτρων. Εξωφρενικό καθώς η επίσημη αυτονομία που δίνει η Toyota για το Mirai είναι 650 χιλιόμετρα και οι δύο εξαιρετικά υπομονετικοί και ψύχραιμοι Αμερικάνοι κατάφεραν να την υπερδιπλασιάσουν. Επίσημα, το υδρογονοκίνητο sedan κατανάλωσε 5.65 κιλά υδρογόνου και απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία απολύτως βιώσιμη εναλλακτική στις ορδές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία που προβάλλονται ως η μοναδική λύση για την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Ναι, τα προβλήματα στις υποδομές όσον αφορά στο υδρογόνο δεν έχουν λυθεί και ναι, το ρεκόρ δεν έγινε με “φυσιολογική” οδήγηση αλλά η Toyota πιστεύει στην τεχνολογία και τέτοιου είδους προσπάθειες αποδεικνύουν το γιατί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.