Η Tesla ξεπερνά τις προσδοκίες το 3ο τρίμηνο!

Με ολόκληρη σχεδόν την βιομηχανία αυτοκινήτου να ακροβατεί στα όρια της παράλυσης λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, αποτελεί κατόρθωμα όχι μόνο να στέκεσαι όρθιος αλλά και να ξεπερνάς τις προσδοκίες αναφορικά με τις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων. Κι όμως, αυτό ακριβώς έκανε η Tesla κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών αλλά και τις δικές της και παραδίδοντας 241.300 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Ένα σχετικά μικρό ποσοστό αντίστοιχων μετρήσεων καταξιωμένων κατασκευαστών αλλά ταυτόχρονα, ένα νέο ρεκόρ τριμήνου για την Tesla με το περιορισμένο δίκτυο και την εξειδικευμένη γκάμα.

Παρότι η αμερικανική εταιρία δεν αναλύει τις πωλήσεις της γεωγραφικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μεγαλύτερες αγορές της είναι οι Η.Π.Α. και η Κίνα ενώ όσον αφορά στα μοντέλα, το μεγαλύτερο μέρος των 241.300 αυτοκινήτων αποτελείται από Model 3 και Model Y. Παραδόξως, τα χαρμόσυνα νέα δεν επηρέασαν με κάποιον ουσιαστικό τρόπο την μετοχή της Tesla που από την Παρασκευή κινείται στην περιοχή των $775 – τρομερά υψηλά αλλά όχι υψηλότερα από τα συνηθισμένα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την υπομονή τους καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις ανεφοδιαστικές και logistics προκλήσεις.

Δήλωσε η Tesla την προηγούμενη εβδομάδα ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση μετόχων της που χωρίς αμφιβολία θα γίνει σε καλό κλίμα καθώς εκτός από τις πωλήσεις και τις παραδόσεις που αυξάνονται, η Tesla είναι πολύ κοντά στο άνοιγμα δύο νέων εργοστασίων – στο Austin του Τέξας και στο Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.