Οι πλούσιοι προτιμούν τα μεταχειρισμένα!

Κοίτα να δεις που τελικά, έχουμε ένα ακόμα κοινό με τους δισεκατομμυριούχους. Φυσικά, τα μοντέλα που επιλέγουν αυτοί και οι λόγοι για τους οποίους το κάνουν είναι εντελώς διαφορετικοί, αλλά η ουσία είναι αυτή: Τους τελευταίους μήνες ή αν θέλουμε να επεκταθούμε λίγο, από την αρχή της πανδημίας, οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων στο ανώτατο άκρο της αγοράς αυτοκινήτου έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση – μεγαλύτερη από την αύξηση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στις ίδιες μάρκες. Οι ζάμπλουτοι (κατά κύριο λόγο της Β. Αμερικής) δείχνουν ξεκάθαρα μία προτίμηση στα “σχεδόν καινούρια” μεταχειρισμένα εξωτικά μοντέλα και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Σύμφωνα με έρευνες, τον Ιούνιο που μας πέρασε μονάχα, η μέση τιμή των εξωτικών μεταχειρισμένων αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% σε σύγκριση με πέρυσι που σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση εκεί έξω. Είναι λογικό άλλωστε. Σε αυτό το επίπεδο, ο αγοραστής δεν προβληματίζεται από την τιμή όταν θέλει κάτι. Προβληματίζεται από τους απίστευτους χρόνους αναμονής (σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τους 6 μήνες και υπάρχουν και πιο ακραία παραδείγματα) και γι’ αυτό τους παρακάμπτει επιλέγοντας κάτι άμεσα διαθέσιμο ακόμα και αν αυτό δεν είναι διαμορφωμένο στα ακριβή “θέλω” του. Τα προγράμματα πιστοποιημένων μεταχειρισμένων που διατηρούν πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Bentley, η Ferrari, η Rolls-Royce, η McLaren ή ακόμα και η Koenigsegg, σημείωσαν μεγάλη αύξηση προσφέροντας την σιγουριά του ελέγχου από τον ίδιο τον κατασκευαστή, δωρεάν οδική βοήθεια και σε ορισμένες περιπτώσεις, εγγύηση.

Ωφελούν και τον κατασκευαστή όμως καθώς αποτελούν μία καλή ευκαιρία για την προσέλκυση νέων πελατών στην μάρκα, οι οποίοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αγοράζουν ένα καινούριο αυτοκίνητο από την ίδια μάρκα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Με πιο απλά λόγια, όλοι κερδίζουν από αυτή την κατάσταση και το μοναδικό ερώτημα που πλανάται για να απαντηθεί στο προσεχές μέλλον, είναι αν η τάση αυτή προς τα μεταχειρισμένα θα διατηρηθεί και μετά την πανδημία ή αν η αγορά θα επιστρέψει σε ότι θεωρούνταν φυσιολογικό πριν τον COVID-19.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.