Η Ford θα “αναστήσει” κι άλλα ιστορικά ονόματα για καινούρια μοντέλα.

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που χρησιμοποιούν το ένδοξο παρελθόν τους για να καθοδηγήσουν με περισσότερη σιγουριά και συναισθηματική ασφάλεια το αγοραστικό κοινό σε ένα μέλλον που ενδεχομένως να φοβίζει. Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη ξεκινήσει και έχουμε ήδη δει το νέο Fiat 500 να γίνεται αμιγώς ηλεκτρικό και την Renault να αναβιώνει το 5άρι με τον ίδιο τρόπο. Η Ford από την πλευρά της, είχε ξεκινήσει νωρίτερα αυτή την τακτική με τα Puma και Kuga αλλά η περισσότερη και πιο σκληρή κριτική της ασκήθηκε όταν έβαλε το όνομα “Mustang” σε ένα ηλεκτρικό crossover.

Έρχονται πολλά πράγματα από την Κίνα η οποία είναι πολύ ανταγωνιστική και οι Κορεάτες είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικοί με όμορφα designs και δυνατή τεχνολογία, οπότε η ερώτηση για κατασκευαστές όπως η Ford είναι “πώς τοποθετείς τον εαυτό σου;”.

Πιστεύω πως έχουμε το μοναδικό προνόμιο να διαθέτουμε ονόματα από το παρελθόν τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε να για φέρουμε συναίσθημα στο προϊόν μας και να πούμε ιστορίες που καμία άλλη μάρκα δεν μπορεί να πει.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ford για την Ευρώπη, Murat Gueler, διακόπτοντας την συλλογιστική του ακριβώς πριν αρχίσει να αναφέρει τους πιθανούς υποψηφίους. Δεν απαιτείται πτυχίο στο marketing βέβαια για να σκεφτούμε μερικά ονόματα και μόνοι μας: το Capri θα μπορούσε να είναι ένα, η θρυλική Cortina, το Escort ή ακόμα και το Sierra είναι ονόματα με μεγάλο ειδικό βάρος που θα μπορούσαν να επανέλθουν στο προσκήνιο. Μένει να αποφασίσει ποιο θα επαναφέρει η Ford και για ποιο μοντέλο – το μόνο σίγουρο είναι ότι η αμερικανική εταιρία δεν περιορίζεται από την ένα προς ένα “αντιστοίχιση” των ονομάτων όπως έχει αποδείξει με το Puma, που μεταμορφώθηκε από μικρό coupe σε μικρό crossover και με την Mustang, που δεν δίστασε να την κάνει ηλεκτρικό SUV.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.