Η GTO Engineering παρουσιάζει την California Spyder Revival.

Κατά την μακρά ιστορία της η Ferrari έχει παρουσιάσει πολλά cabriolet, όμως για πολλούς μία είναι Η ανοιχτή Ferrari. Ο λόγος για την 250 GT California – ένα από τα πιο όμορφα και πιο κλασάτα ανοιχτά μοντέλα όλων των εποχών. Υπάρχουν όμως δύο θεμελιώδη προβλήματα: πρώτον, η Ferrari δεν κατασκεύασε πολλά περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και από αυτά, τα μισά περίπου είναι η σούπερ-ελκυστική “passo corto” έκδοση με το κοντό μεταξόνιο. Έτσι, θα πρέπει να έχεις πολύ υπομονή για να βρεις μία και αν την βρεις σε κάποια δημοπρασία, θα πρέπει να αποχωριστείς μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να την κάνεις δική σου. Η GTO Engineering έχει την λύση και λέγεται California Spyder Revival.

Πρόκειται για μία ακριβέστατη ρέπλικα της αυθεντικής 250 GT SWB California Spyder η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι και βασίζεται σε ένα αυτοκίνητο-δότη. Χωρίς την αστρονομική τιμή και έννοιες όπως η ιστορική ακρίβεια να την βαραίνουν λοιπόν, η California Spyder Revival μπορεί να προσφέρει ένα υψηλότατο επίπεδο εξατομίκευσης για τους τυχερούς ιδιοκτήτες. Όπως είπαμε, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα εξ ολοκλήρου στο χέρι σύμφωνα με την αυθεντική Ferrari αλλά τα χρώματα που προσφέρονται δεν περιορίζονται στα εργοστασιακά. Ο κινητήρας εξακολουθεί να είναι ο Columbo V12 αλλά είναι διαθέσιμος σε 3 εκδόσεις: 3.0 λίτρων όπως η αυθεντική, 3.5 λίτρων ή 4.0 λίτρων ενώ το 4-τάχυτο κιβώτιο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα πεντατάχυτο. Όσο για το εσωτερικό, το design αντικατοπτρίζει την αυθεντική 250 GT SWB California Spyder αλλά το δέρμα και η χρωματική παλέτα αποτελούν επιλογή του πελάτη.

Μην έχεις την ψευδαίσθηση όμως ότι η California Spyder Revival είναι… προσιτή. Προσιτή μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο σε σύγκριση με την Ferrari 250 GT SWB California Spyder καθώς η δημιουργία της GTO Engineering κοστίζει περί το €1.000.000 ενώ ένα αυθεντικό παράδειγμα της ανοιχτής Ferrari μπορεί να κοστίζει 15 ή 20 φορές περισσότερο! Για κάποιον ο οποίος σκέφτεται ρεαλιστικά την αγορά μίας κλασικής Ferrari όμως, η California Spyder Revival είναι προσιτή και προσφέρει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι μπορεί να αναβαθμιστεί χωρίς τον φόβο και τον τρόμο ότι “χαλάει” ένα έργο τέχνης. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.