Η Mercedes διακόπτει την εξέλιξη της plug-in τεχνολογίας!

Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς στην βιομηχανία αυτοκινήτου και οι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μία προσπάθεια που θα καταλήξει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη ξεκινήσει απλά επειδή ούτε το αγοραστικό κοινό, ούτε η τεχνολογία, ούτε οι υποδομές είναι απολύτως έτοιμα γι’ αυτό, οι εταιρίες βασίζονται σε… ημίμετρα που τους επιτρέπουν να μειώνουν τις εκπομπές ρύπων των κινητήριων συνόλων τους ώστε να συμμορφώνονται με τους αυστηρούς, προσεχώς αυστηρότερους, κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Ένα από αυτά τα ημίμετρα είναι η plug-in υβριδική τεχνολογία και η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματά την εξέλιξη της.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά την χρήση της σε υπάρχοντα ή μελλοντικά προϊόντα βεβαίως. Απλά η γερμανική εταιρία διακόπτει την χρηματοδότηση της περαιτέρω εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας ώστε να εστιάσει τόσο από πλευράς πόρων όσο και ανθρώπινου δυναμικού, στα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και τα μέρη τους. Ούτως ή άλλως, η plug-in υβριδική τεχνολογία ήταν καθαρά μεταβατική καθώς στόχος της ήταν να βοηθήσει τους κατασκευαστές με τις εκπομπές ρύπων και να προσφέρει περιορισμένη κινητικότητα μηδενικών εκπομπών μέχρις ότου η τεχνολογία των μπαταριών φτάσει στο απαιτούμενο σημείο.

Από εδώ και πέρα λοιπόν, η Mercedes κοιτά στο μέλλον και το μέλλον περιλαμβάνει αποκλειστικά λύσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η εξέλιξη νέων βενζινοκινητήρων έχει διακοπεί  ήδη από το 2020 και όλα δείχνουν ότι η γερμανική μάρκα οδεύει προς την κατάργηση και του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, άρα τι μένει; Αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, τα οποία όπως ήδη γνωρίζουμε θα αποτελούν το 100% της γκάμας της Mercedes στην Ευρώπη, τη Β. Αμερική και την Ιαπωνία από το 2030!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.