Ιταλία εναντίον Ε.Ε. με φόντο τα supercars.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να καταλήξει σε ένα πλάνο το οποίο θα περιλαμβάνει την κατάργηση των Μ.Ε.Κ. από το 2035, η κυβέρνηση του Mario Draghi αναζητά τρόπους για την εξαίρεση των κατασκευαστών εξωτικών μοντέλων από την συγκεκριμένη διάταξη. Λογικό από μία χώρα που φιλοξενεί περήφανα την Ferrari και την Lamborghini μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, η Ιταλία υποστηρίζει πλήρως την πρόθεση της Ε.Ε. να εστιάσει σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων αλλά υποστηρίζει ότι η ευρύτερη κατηγορία των supercars είναι μικρή και θα μπορούσε να απαλλαχτεί.

Αυτά τα αυτοκίνητα χρειάζονται πολύ ειδική τεχνολογία και χρειάζονται μπαταρίες για την μετάβαση [στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης].

Ένα σημαντικό βήμα είναι η Ιταλία να αποκτήσει αυτονομία στην παραγωγή μπαταριών υψηλών επιδόσεων.

Δήλωσε ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της γείτονος χώρας, Roberto Cingolani. Να θυμίσουμε ότι το πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια, αλλά υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις από τους κατασκευαστές που θεωρούν ότι η πλήρης και κάθετη κατάργηση των Μ.Ε.Κ. από το 2035 ενδεχομένως να είναι κάπως πρόωρη. Πάνω σε αυτό το επιχείρημα “χτίζει” και η Ιταλία το δικό της, προβάλλοντας τους εξαιρετικά χαμηλούς όγκους παραγωγής κατασκευαστών όπως η Ferrari και η Lamborghini. Μέσω εκπροσώπου της πάντως, η Ε.Ε. απάντησε ότι “όλοι οι κατασκευαστές οφείλουν να συνεισφέρουν σε αυτή την μείωση” στις εκπομπές ρύπων. Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ιταλία πορεύεται και η Γαλλία που με την σειρά της αντιπροτείνει λίγο πιο επιεικείς στόχους προσπαθώντας να προστατεύσει την εγχώρια βιομηχανία ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σθεναρή είναι η αντίσταση και της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αναφορικά με την πρόταση της Ε.Ε. Η ACEA, σημειωτέον, στέκεται στο πλευρό της ιταλικής προσπάθειας δηλώνοντας μέσω του προέδρου της, Oliver Zipse, ότι “για πολύ μικρούς κατασκευαστές, οι οποίοι στην μεγάλη εικόνα των εκπομπών ρύπων δεν παίζουν κανέναν ρόλο, υπάρχουν επιχειρήματα για την έγκριση εξαιρέσεων”. Για την ιστορία, η Ferrari πούλησε περίπου 9.100 αυτοκίνητα το 2020 ενώ η Lamborghini 7.400…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.