Η Nissan οραματίζεται την Silvia του μέλλοντος.

Η πρώτη “Silvia” παρουσιάστηκε στον κόσμο στα μέσα της δεκαετίας του ’60 με τη Nissan να συστήνει στο κοινό ένα όνομα που έμελε να γράψει την δική του ιστορία. Έκτοτε, το όνομα Silvia χρησιμοποιήθηκε για μία σειρά εμβληματικών coupe αλλά “χάθηκε” τα τελευταία 20 χρόνια με την ιαπωνική εταιρία να εστιάζει σε άλλα θέματα με υψηλότερη προτεραιότητα. Το σχεδιαστικό τμήμα της Nissan όμως αναρωτήθηκε πώς θα ήταν η Silvia του μέλλοντος και τα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ένα αυτοκίνητο που είναι βέβαιο πως δεν θα περάσει στην παραγωγή αλλά ταυτόχρονα, ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει στοιχεία από το παρελθόν και από το μέλλον.

Τα σκίτσα είναι δημιουργία του αντιπροέδρου της Nissan Design Europe, Matthew Weaver και της ομάδας του με την “Silvia” του μέλλοντος να αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη Silvia με κωδικό CSP311 και ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που επιτρέπει ελευθερίες όπως η κλειστή γρίλια στο εμπρός μέρος. Ένα από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της CSP311 που βρήκε τον δρόμο της για την ανεπίσημη, νέα Silvia είναι η αδιάσπαστη γραμμή που ξεκινά από την γωνία του εμπρός φωτιστικού σώματος και καταλήγει στην γωνία του πίσω φαναριού ενώ την ίδια ώρα, η σύγχρονη Silvia υιοθετεί τους τετραγωνισμένους θόλους αλλά και τα μεγάλα κρύσταλλα που δημιουργούν την αίσθηση πολεμικού αεροσκάφους.

Η Silvia ήταν μπροστά από την εποχή της με έναν πολύ ήσυχο, ανεπιτήδευτο τρόπο. Έχει γεράσει πολύ καλά και θα είχε ακόμα την θέση της σήμερα στους δρόμους. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι αναμένεται από ένα παγκόσμιο προϊόν: υψηλή ποιότητα και ευρεία ελκυστικότητα.

Δήλωσε ο Weaver σχετικά με την δημιουργία του. Όσο για το αν πρόκειται να δούμε ποτέ το σκίτσο να μεταμορφώνεται σε φυσικό πρωτότυπο και από εκεί να περνά στην παραγωγή, εγώ προσωπικά δεν θα κρατούσα την αναπνοή μου αλλά η Nissan αναφέρει πως τίποτα δεν αποκλείεται. Η ρετρομανία που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια έχει την δική της δυναμική αλλά είναι αρκετή για να φέρει μία θετική απόφαση;

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.