Υδρογονοκίνητο μοντέλο επιδόσεων από την Hyundai.

Η Hyundai είναι μία από τις εταιρίες που έχουν αποφασίσει πως δεν θα εστιάσουν αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες αλλά θα εξελίξουν παράλληλα κι άλλες τεχνολογίες με προεξέχουσα αυτήν της υδρογονοκίνησης. Το Nexo είναι ήδη διαθέσιμο στην πολιτεία της Καλιφόρνια όπου υπάρχουν έστω κάποιοι σταθμοί ανεφοδιασμού αλλά τον ερχόμενο μήνα η κορεατική φίρμα θα αποκαλύψει το λεγόμενο “Hydrogen Wave” σε ένα ιδιαίτερο event. Το πλάνο που περιγράφεται ως το “μελλοντικό όραμα μίας βιώσιμης κοινωνίας υδρογόνου” περιλαμβάνει όχι μόνο αυτοκίνητα κυψελών υδρογόνου αλλά και άλλες καινοτόμες εφαρμογές που θα γίνουν γνωστά στις 7 του Σεπτεμβρίου.

Για να προωθήσει το διαδικτυακό forum, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τρία διαφορετικά με το κάθε ένα να εστιάζει σε κάτι διαφορετικό. Στο πρώτο για παράδειγμα, πρωταγωνιστεί ένα αυτοκίνητο επιδόσεων. Τα πλάνα εναλλάσσονται με ταχύτητα και το αυτοκίνητο είναι καμουφλαρισμένο οπότε δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν πρόκειται για κάτι εντελώς νέο και αν αυτό προορίζεται για την παραγωγή αλλά γνωρίζουμε ήδη πως το N Performance τμήμα της κορεατικής φίρμας δουλεύει πάνω σε ηλεκτρικές αλλά και υδρογονοκίνητες εφαρμογές. Ότι κι αν είναι πάντως, φαίνεται ενδιαφέρον.

Το δεύτερο video ρίχνει το βάρος στον τομέα των μεταφορών, όπου το υδρογόνο μπορεί να βρει πιο πρόσφορο έδαφος ενώ το τρίτο υπαινίσσεται την δραστική επέκταση των υποδομών που θα υποστηρίξουν την “κοινωνία υδρογόνου” που ονειρεύεται η Hyundai. Ίσως ο βασικός παράγοντας που δεν έχει διεισδύσει περισσότερο η συγκεκριμένη τεχνολογία στην αγορά είναι η παντελής έλλειψη σταθμών ανεφοδιασμού και αν το πλάνο της εταιρίας περιλαμβάνει κάποιου είδους λύση, τότε μπορεί να αλλάξουν πολύ τα πράγματα στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον το forum της Hyundai και στις 7 Σεπτεμβρίου θα είμαστε εδώ για να δούμε τι νέο έχει να παρουσιάσει.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.