Νέο, τολμηρό Kia Niro το 2022.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την παρουσίαση του Kia Niro το 2016 αλλά μέσα σε αυτή την 5-ετία πολλά έχουν αλλάξει. Πιο σημαντικά απ’ όλα ενδεχομένως, έχει αλλάξει η σχεδιαστική ταυτότητα της Kia και το Niro δεν ταιριάζει πολύ με αυτήν. Γι’ αυτό η κορεατική εταιρία όχι μόνο ετοιμάζει την 2η γενιά του δημοφιλούς SUV, αλλά αν αληθεύουν οι φήμες αυτή είναι ήδη έτοιμη και θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά ώστε να λανσαριστεί εντός του 2022.

Για τον σχεδιασμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία καθώς το HabaNiro Concept είναι ξεκάθαρα ένας εξαιρετικός οδηγός για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η Kia για το νέο Niro. Τολμηρό και διαφορετικό, το πρωτότυπο φυσικά θα διαφοροποιηθεί για να μπορεί να περάσει στην παραγωγή αλλά τα βασικά στοιχεία είναι ήδη εκεί: τα χαρακτηριστικά εμπρός φωτιστικά σώματα, το “clamshell” καπό, η μεγάλη γωνία στην πίσω κολώνα και τα πίσω φανάρια σε σχήμα μπούμερανγκ είναι ήδη έτοιμα. Ανάλογη θα είναι και η μεταμόρφωση στην καμπίνα, με το νέο μοντέλο να υιοθετεί ένα πιο “καθαρό” look, πιο μινιμαλιστικό και ταυτόχρονα, πιο μοντέρνο. Αρκετά από τα φυσικά κουμπιά και χειριστήρια θα αφαιρεθούν ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του συστήματος infotainment θα ενωθούν σε ένα πάνελ όπως στο EV6.

Το HabaNiro Concept που λειτούργησε ως προάγγελος της έκδοσης παραγωγής το 2019.

Όσον αφορά στα μηχανικά, η λογική λέει ότι το Kia Niro θα συνεχίσει να προσφέρεται σε τρεις… γεύσεις: υβριδικό, plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό, με το τελευταίο όμως να μην χρησιμοποιεί την προηγμένη E-GMP αρχιτεκτονική, αλλά μία αναβαθμισμένη και ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που βρίσκουμε στο τρέχον e-Niro. Αυτό σημαίνει ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα βελτιωθούν αλλά όχι δραστικά. Περισσότερα όμως θα γνωρίζουμε όταν η Kia αποκαλύψει το μοντέλο και αυτό μάλλον δεν θα αργήσει να συμβεί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.