Είναι 101 ετών και οδηγεί μόνο Ford

Αυτή και αν είναι αγάπη για το αυτοκίνητο γενικά αλλά και για μία συγκεκριμένη μάρκα ειδικά. Στην περίπτωση του κ. Χάρολντ Μπάγκοτ ισχύουν στον υπερθετικό βαθμό και τα δύο καθώς διάγει ήδη το 101ο έτος της ζωής του διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια αναλλοίωτη την αγάπη του τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στην Ford, που ήταν πάντα η μάρκα της καρδιάς του όχι μόνο της δικής του αλλά και όλης της οικογένειάς του. Γεννήθηκε το 1920 και σε ηλικία μόλις 10 ετών κάθισε πίσω από τιμόνι ενός Ford T μέσα στην φάρμα της γαλακτοκομικής επιχείρησης της οικογένειας και φυσικά όταν το 1936 ξεκίνησε στην Αγγλία η χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης ήταν το πρώτο που έκανε.

Το δεύτερο ήταν να αγοράσει ένα Ford 8 Popular και μόλις ένα χρόνο μετά ένα Ford Anglia. Φυσιολογικά λοιπόν όταν έφθασε η ώρα να επιλέξει την επαγγελματική του πορεία, δημιούργησε μία εταιρία λεωφορείων η οποία σημείωνε διαρκή άνοδο, φθάνοντας στο σημείο να διαθέτει 140 οχήματα που αγόραζε ως σασί και τα μετέτρεπε σε λεωφορεία και πούλμαν ενώ από τα χέρια της οικογένειας πέρασαν περισσότερα από 25 ιδιωτικά αυτοκίνητα φυσικά όλα Ford.

Μεγάλη τιμή και στιγμή

Πρόσφατα λοιπόν έμελλε για τον κ. Μπάγκοτ να ζήσει ίσως την μεγαλύτερη εμπειρία και σίγουρα να νοιώσει την μεγαλύτερη συγκίνηση όταν του δόθηκε από την Ford το πλήρως ηλεκτρικό Mustang Mach-E και έγινε ακόμη καλύτερο αφού είχε μαζί του και τα δύο του δισέγγονα τον 15χρονο Φέλιξ και τον 12χρονο Τσάρλυ, που δήλωσε μάλιστα ότι θέλει να γίνει οδηγός αγώνων. Επειδή όμως οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται οδήγησε και ένα Modell T του 1915 και θυμήθηκε με συγκίνηση στα δισέγγονα τις ημέρες εκείνες που το οδηγούσε υπερήφανα.  Από ττην σύντομη βόλτα με την Mach-E δήλωσε εντυπωσιασμένος προσθέτοντα «από την ηλικία των 10 ετών, διατηρώ το ενδιαφέρον μου για την αυτοκινητοβιομηχανία και σήμερα με ενδιαφέρει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μετά την σταδιακή κατάργηση της κυβέρνησης από τους παραδοσιακούς κινητήρες καύσης που έχω συνηθίσει. Έχω ξαναθυμηθεί την οδηγική μου ιστορία με το Model T και έχω δει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Excitingταν συναρπαστικό να βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι αυτού που περιμένω να δουν τα δισέγγονα μου ».

Η πρώτη αγάπη δεν λησμονιέται, ειδικά αν πρόκειται για αυτοκίνητο…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.