Η Cadillac επιστρέφει στο Le Mans το 2023.

Αν υπάρχει κάτι θετικό στην βιομηχανία του αυτοκινήτου και τον ευρύτερο χώρο των motorsports είναι ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ένθερμο ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές για τους αγώνες αντοχής. Απ’ ότι φαίνεται, οι νέοι κανονισμοί έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους και προσελκύουν νέες συμμετοχές με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Cadillac που ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει ένα πρωτότυπο για την LMDh κατηγορία, που θα της επιτρέψει να λάβει μέρος τόσο στο IMSA WeatherTech Sportscar Championship όσο και στο World Endurance Championship.

Για το νέο αγωνιστικό, η Cadillac θα συνεργαστεί με την Chip Ganassi Racing και την Action Express Racing, με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα το 2017 και το 2018. Να σημειώσουμε ότι οι LMDh είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να συμμετάσχει κανείς στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής καθώς υπάρχουν περιορισμοί στο budget και χρησιμοποιείται η τρέχουσα γενιά του LMP2 πλαισίου ως βάση. Η άλλη οδός (LMH) επιτρέπει στους κατασκευαστές να σχεδιάσουν ειδικά πρωτότυπα ή να εξελίξουν αγωνιστικές εκδόσεις ήδη υπαρχόντων hypercars που προφανώς ανεβάζουν το κόστος αλλά ταυτόχρονα, δίνουν περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά στο marketing.

Για την ιστορία, η Cadillac θα βρει απέναντι της στην LMDh πλευρά τις Acura, Audi, BMW και Porsche ενώ οι ByKolles, Ferrari, Peugeot, Glickenhaus και Toyota θα τρέχουν με LMH αγωνιστικά. Όπως και να έχει, ωφελημένοι είμαστε εμείς, οι θεατές που θα απολαμβάνουμε τον σκληρό ανταγωνισμό τόσο στο World Endurance Championship που περιλαμβάνει τις 24 ώρες του Le Mans όσο και στο IMSA WeatherTech Sportscar Championship.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.