Έρχεται σύντομα το ηλεκτρικό Kia EV4.

Η οικογένεια των ηλεκτρικών μοντέλων της Kia θα μεγαλώσει. Είναι αναπόφευκτο, όπως αναπόφευκτο είναι και το γεγονός ότι αυτό θα συμβεί σύντομα. Το δεύτερο “EV” είναι καθαρά θέμα χρόνου με τις πρώτες ενδείξεις να ζωγραφίζουν την εικόνα ενός μεγάλου SUV για την αγορά των Η.Π.Α. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα για εμάς τους ευρωπαίους καθώς η κορεατική φίρμα προσπαθεί να εξισορροπήσει την προσέγγιση της στις παγκόσμιες αγορές λανσάροντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα πλησιάζει περισσότερο τα γούστα του μέσου ευρωπαίου.

Ένα μεσαίο SUV που μάλλον θα ονομαστεί EV4 και θα σταθεί απέναντι στο υπάρχον (Mercedes EQA) και στον μελλοντικό (Volvo C40) ανταγωνισμό χρησιμοποιώντας όλα τα βέλη στην φαρέτρα της Kia ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα. Βέλη όπως η E-GMP αρχιτεκτονική που θα επιτρέψει στην εταιρία να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο  το μέγεθος του αμαξώματος και το σχετικά μικρό μεταξόνιο αλλά και να προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τόσο στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων όσο και σε αυτόν των μπαταριών. Τεχνολογία την οποία έχουμε ήδη δει στο EV6, αν και η λογική λέει ότι δεν θα δούμε το EV4 SUV να κινείται στα άκρα των σχεδόν 600 ίππων του κορυφαίου EV6 GT. Ωστόσο, μπορούμε να περιμένουμε δικίνητες εκδόσεις με 229 ίππους και τετρακίνητες με 325 όπως και τις δύο μπαταρίες 58,0 και 77,4 kWh, με την μεγαλύτερη εκ των δύο να χαρίζει αυτονομία της τάξης των 480-500 χιλιομέτρων.

Μην ξεχνάμε ότι η E-GMP πλατφόρμα συνδυάζεται με ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V που επιτρέπει ταχεία φόρτιση έως και 350 kW, με αποτέλεσμα η μπαταρία των 77,4 kWh να φορτίζει από το 10%, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε μόλις 18 λεπτά. Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα γνωστές αλλά με την Kia να προγραμματίζει να λανσάρει 11 νέα, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρακολούθηση των εξελίξεων από την Ανατολή.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.