Lamborghini Countach LPI 800-4. Ο θρύλος ζει ξανά!

Η Lamborghini Countach είναι χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα πλέον εμβληματικά supercars όλων των εποχών. Το χαρακτηριστικό “wedge” σχήμα της και μόνο, μία δημιουργία του τεράστιου Marcello Gandini, αποτελεί το σύμβολο μίας ολόκληρης εποχής ενώ ο ατμοσφαιρικός V12 στο κέντρο του αυτοκινήτου είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η Countach δεν ήταν πρακτική, δεν ήταν ότι ταχύτερο υπήρχε εκείνη την εποχή και σίγουρα δεν ήταν τέλεια. Τα ελαττώματα της είναι πολυάριθμα αλλά ο κόσμος την αγάπησε παρόλα αυτά – δεν αναφέρομαι μονάχα σε εμάς που την χαζεύουμε σε φωτογραφίες αλλά ακόμα και σε αυτούς που είχαν την τύχη να κάνουν μία δική τους! Για όλους αυτούς του λόγους, η Lamborghini αποφάσισε να “αναστήσει” το όνομα μέσα από μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής!

Καταρχάς, δεν γίνεται να έχεις μία Countach χωρίς V12. Αυτό σημαίνει ότι ο γνωστός 12-κύλινδρος  6.5 λίτρων της Lamborghini χρησιμοποιείται ξανά και χαρίζει απλόχερα 780 ίππους ακριβώς όπως στην μη-εξηλεκτρισμένη Aventador Ultimae. Έμφαση στο μη-εξηλεκτρισμένη καθώς η νέα Countach δανείζεται το υβριδικό σύστημα της Sian που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν υπερπυκνωτή, που αυξάνει την απόδοση στα 800+ άλογα. Έτσι, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα, το 0-200 km/h σε 8.6 και η τελική ταχύτητα είναι 355 km/h! Με πιο απλά λόγια, η Countach LPI 800-4 είναι με διαφορά η ταχύτερη Countach στην ιστορία αλλά αυτό δεν προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση. Αναμενόμενο ήταν.

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, είναι η αυτοσυγκράτηση που επέδειξε η Lamborghini κατά τον σχεδιασμό της νέας Countach. Για την αναβίωση του θρυλικού super car χρησιμοποιήθηκαν διάφορα στοιχεία από τον 20-ετή κύκλο ζωής αλλά χωρίς περιττές υπερβολές. Διατηρήθηκε η απλότητα των γραμμών, οι μεγάλες και καθαρές επιφάνειες με τις σαφείς και αυστηρές γραμμές και το DNA της αυθεντικής Countach και προστέθηκαν λεπτομέρειες όπως τα απλά αλλά χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα, οι εισαγωγές του αέρα που ενσωματώνονται στα πίσω φτερά για να αναπνέει ο μεγάλος V12 και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου για να τροφοδοτούνται τα ψυγεία. Μία λεπτομέρεια που μπορεί να περάσει απαρατήρητη είναι η εσοχή στην οροφή που αποτελεί φόρο τιμής στον καινοτόμο “periscopa” καθρέφτη οπισθοπορείας με τον οποίο εξοπλίζονταν οι πρώτες Countach ενώ η σύνδεση με το παρόν έρχεται μέσα από το οκταγωνικό μοτίβο (βλ. πίσω φανάρια, θόλοι και ζάντες).

Τολμώ να πω ότι η Lamborghini Countach LPI 800-4 είναι μία ρετρο-μοντέρνα αναβίωση που έγινε με τον σωστό τρόπο και οι 112 άνθρωποι που θα προλάβουν να την αγοράσουν καινούρια έναντι τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ (προ φόρων) θα το εκτιμήσουν δεόντως. Ναι, η Lamborghini καπηλεύεται την ιστορία της και εκμεταλλεύεται την νοσταλγία για εκείνη την εποχή, αλλά τουλάχιστον το κάνει με σεβασμό και χάρη.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.