Μία Ferrari 250 Testa Rossa ηλεκτρική και υπό κλίμακα!

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην κατοχή του μία Ferrari; Πόσο μάλλον την εμβληματική 250 Testa Rossa που υπό φυσιολογικές συνθήκες, κοστίζει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Λέω “υπό φυσιολογικές συνθήκες” επειδή το μοντέλο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι ρέπλικα. Μία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Little Car Company, είναι αμιγώς ηλεκτρική, απευθύνεται σε μικρούς tifosi έως 14 ετών και κοστίζει περί τα €93.000 προ φόρων. Περίπου όσο μία μεταχειρισμένη, πραγματική, F430 δηλαδή.

Για αυτά τα χρήματα, παίρνεις μία ρέπλικα εξαιρετικής ποιότητας σε κλίμακα 75%, με το αμάξωμα να έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο, την ανάρτηση της Bilstein να μοιράζεται σύμφωνα με την Ferrari την ίδια γεωμετρία με το full-scale αγωνιστικό και αυθεντικό σύστημα διεύθυνσης για όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης. Τα ελαστικά προέρχονται από την Pirelli ενώ ολόκληρο το στήσιμο επιμελήθηκαν μηχανικοί και test-drivers της Ferrari στο Fiorano.

Ανάλογη είναι η προσοχή στην λεπτομέρεια και στην καμπίνα, όπου χρησιμοποιούνται υλικά που βρίσκουμε και στην τρέχουσα γκάμα της ιταλικής εταιρίας. Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ξύλινο τιμόνι προέρχεται από την πασίγνωστη Nardi και τα πεντάλ από την F8 Tributo. Ακόμα και τα όργανα έχουν κατασκευαστεί στα πρότυπα των αυθεντικών αν και έχουν τροποποιηθεί ώστε να παρέχουν πληροφορίες σχετικές με το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Όλα αυτά όμως είναι έως έναν βαθμό αναμενόμενα τόσο από την Ferrari, όσο και από την Little Car Company την οποία έχουν εμπιστευτεί προηγουμένως εταιρίες όπως η Aston Martin και η Bugatti για τις δικές τους ρέπλικες. Για την ιστορία, να κλείσουμε λέγοντας ότι η Ferrari 250 Testa Rossa θα παραχθεί σε μόλις 299 παραδείγματα ενώ κάθε ένα από αυτά θα εξατομικευτεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αγοραστή, ο οποίος θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 14 αυθεντικές, ιστορικές liveries, 53 διαφορετικά χρώματα και 15 εναλλακτικές για το εσωτερικό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.