Η Nio θέλει να τα βάλει με VW και Toyota.

Είναι περίεργο για μία εταιρία που ακόμα δεν έχει καταξιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο να θέλει να τα βάλει με κολοσσούς όπως η Volkswagen και η Toyota αλλά η λογική πίσω από αυτή την σχεδόν… προκλητική αυτοπεποίθηση της Nio είναι: αφού το έκανε η Tesla, γιατί να μην το κάνω και εγώ; Η Nio λοιπόν, μία κινέζικη εταιρία που κατασκευάζει premium, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκοπεύει να λανσάρει μία υπο-μάρκα που θα εστιάζει στην προσφορά πιο προσιτών ηλεκτρικών.

Η σχέση ανάμεσα στη Nio και τη νέα υπο-μάρκα θα είναι σαν αυτήν της Audi με την Volkswagen και της Lexus με την Toyota.

Δήλωσε ο CEO της Nio, William Li, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Αποκάλυψε την πρόθεση της κινεζικής εταιρίας όμως, που δεν είναι άλλη από το να “προσφέρει ένα καλύτερο προϊόν και καλύτερες υπηρεσίες σε τιμές χαμηλότερες της Tesla”. Αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα υπο-μάρκα θα ανταγωνιστεί πολύ φθηνά ηλεκτρικά, αλλά ότι τα μελλοντικά μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα σε τιμές χαμηλότερες από τα αντίστοιχα Nio και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, χαμηλότερες ακόμα και από τα ανταγωνιστικά Tesla.

Να σημειώσουμε ότι η Nio έχει μόλις αρχίσει την διείσδυση της στην ευρωπαϊκή αγορά, οπότε δεν υπάρχουν στοιχεία για την αποδοχή της από τον κόσμο, όπως δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το νέο της εγχείρημα. Σε αυτό το σημείο, δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν θα είναι παγκόσμια προσπάθεια ή αν θα περιοριστεί στην εγχώρια αγορά της Κίνας. Πάντως υπάρχει η φιλοδοξία και υπάρχει η τεχνογνωσία. Μένει να δούμε το πώς θα υλοποιηθεί το πλάνο και τι ακριβώς εμπεριέχεται σε αυτό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.