Η Toyota μειώνει την παραγωγή κατά 40% παγκοσμίως.

Λίγο ή πολύ, δεν υπάρχει κατασκευαστής που να μην έχει επηρεαστεί από την τεράστια κρίση στην παραγωγή μικροτσίπ. Η Toyota ήταν μία από εκείνες τις εταιρίες που επηρεάστηκαν λίγο αλλά απ’ ότι φαίνεται όλα κρέμονταν από μία κλωστή καθώς τώρα, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά 40% παγκοσμίως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα  στην νοτιοανατολική Ασία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Toyota, η μείωση της παραγωγής θα της “κοστίσει” περίπου 360.000 αυτοκίνητα σε παγκόσμια βάση μονάχα τον Σεπτέμβριο, με την Β. Αμερική να χάνει περί τα 80.000 αυτοκίνητα, την Ευρώπη 40.000, την Κίνα 80.000 και άλλες ασιατικές αγορές περί τα 8.000 αυτοκίνητα. Η μείωση αφορά σε 14 εργοστάσια της εταιρίας στην Ιαπωνία και 27 από τις 28 γραμμές παραγωγής της εκεί. Ανάμεσα τους, οι μονάδες στην Takaoka και το Tsutsumi όπου παράγονται τα RAV4, Harrier, Corolla, Prius και Camry αλλά και το εργοστάσιο στην Tahara όπου κατασκευάζονται τα Lexus LS, IS, RC, RCF και NX! Παρόλα αυτά, η Toyota δεν αλλάζει τις προβλέψεις της, σύμφωνα με τις οποίες η παραγωγή θα αγγίξει τα 9,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2022.

Προϋπολογίσαμε τους παράγοντες ρίσκου στο ετήσιο πλάνο μας. Αλλά από τον Σεπτέμβριο, το πλήγμα ήρθε νωρίτερα και ισχυρότερα απ’ ότι περιμέναμε.

Δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Toyota, Jun Nagata. Όπως έχουμε ξαναπεί, η νέα κρίση που εν μέρει οφείλεται στην και ακολουθεί την πανδημία θα διαρκέσει αρκετό καιρό και αν επαληθευτούν οι ειδικοί, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν βελτιωθούν. Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένεις την οποιαδήποτε ανάκαμψη να συμβεί πριν το τέλος του ’21 με κάποιους να την τοποθετούν προς τα τέλη του επόμενου έτους, αν όχι εντός του 2023.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.