Η Skoda αναπαλαίωσε το Octavia RS των 365 km/h!

Πίσω στο πολύ μακρινό 2011, η Skoda της Αγγλίας πήρε ένα Octavia RS και αποφάσισε να κάνει κάτι με αυτό. Κάτι… μεγάλο! Για κάποιον λόγο, αποφασίστηκε να πάρει το Octavia RS της και να το στείλει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με στόχο την κατάρριψη ενός ρεκόρ στα salt flats της Bonneville. Όσο ικανό και πρόθυμο και αν είναι το Octavia RS όμως, με 200 άλογα δεν μπορείς να καταρρίψεις πολλά ρεκόρ. Οπότε αποφασίστηκε η αναβάθμιση του με νέο turbo, σύστημα ψεκασμού νερού, νέο intercooler, μεγαλύτερα μπεκ, νέο ψυγείο και φυσικά, νέο πρόγραμμα στην εργοστασιακή ECU για να μπορεί να διαχειριστεί όλα τα καλούδια. Το αποτέλεσμα, 600 ίπποι που θα έπρεπε να περάσουν με κάποιον τρόπο στο “οδόστρωμα”.

Το εργοστασιακό κιβώτιο ταχυτήτων δεν θα άντεχε την επιπλέον ροπή, οπότε κανονίστηκε ένα εσωτερικό δάνειο και τοποθετήθηκε το κιβώτιο του Superb Greenline και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η ανάρτηση χαμήλωσε κατά 80 χιλιοστά για αυξημένη ευστάθεια και καλύτερη αεροδυναμική και για τους τροχούς επιλέχθηκαν αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών με Goodyear Eagle Dragway Special ελαστικά.

Στις 19 Αυγούστου του 2011, το Skoda Octavia RS στήθηκε στην εκκίνηση και επιτάχυνε μέχρι τα 365,37 km/h. Τώρα, 10 χρόνια μετά από αυτό το επίτευγμα, η Skoda “αναπαλαίωσε” εκείνο το Octavia RS για να γιορτάσει την σχετική επέτειο κι αν αναρωτιέσαι πώς συγκρίνεται η επίδοση με τον ανταγωνισμό, να σου πω ότι το τρέχον ρεκόρ για όχημα με παλινδρομικό κινητήρα ανήκει στο “Speed Demon” των 3.000+ ίππων που κατάφερε έναν μέσο όρο της τάξης των 756,25 km/h με μέγιστη ταχύτητα τα 774,85 km/h! Για ένα “βαρετό” sedan 600 ίππων, το Skoda Octavia RS δεν τα πήγε άσχημα…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.