Ένα μικρό ηλεκτρικό ετοιμάζει το Hyundai Group.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουμε τις φήμες και τις ανακοινώσεις που αφορούν σε κάποιο νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζει η βιομηχανία αυτοκινήτου και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Η πιο πρόσφατη είδηση μας έρχεται από την Αγγλία και αφορούν στην Hyundai ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στην συνεργασία ανάμεσα στο Hyundai Group και την Borgwarner που θα έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο – αυτή τη φορά, ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιας εταιρίας τα σήματα θα φορά το νέο μοντέλο καθώς η συμφωνία που υπέγραψε το Hyundai Group με την Borgwarner δεν έχει κάποιον όρο που να την περιορίζει. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, η Borgwarner θα προμηθεύσει στο Hyundai Group ένα νέο ηλεκτρικό module που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων σε μία μονάδα ώστε να εξοικονομηθεί χώρος και να μειωθεί τόσο το βάρος όσο και η πολυπλοκότητα του συστήματος. Όλα εξαιρετικά σημαντικά, ιδίως όταν πρόκειται να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο του οποίου το μήκος δεν θα ξεπερνά κατά πολύ τα 3.5 με 3.7 μέτρα.

Η μέγιστη ισχύς του συστήματος της Borgwarner πλησιάζει τους 185 ίππους αν και η λογική λέει ότι εφόσον παρέχεται αυτή η δυνατότητα, θα υπάρξει κάποιου είδους detune ώστε να μειωθεί στα 100 άλογα περίπου – αρκετά για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Καθώς βασίζεται στην αρχιτεκτονική 400V δε, το αυτοκίνητο θα μπορεί να “γεμίζει” με 160 χιλιόμετρα εμβέλειας σε μόλις 30 λεπτά όταν συνδέεται με έναν ταχυφορτιστή 50 kW. Χρήσιμο, δεδομένου ότι η μπαταρία που θα χρησιμοποιηθεί δύσκολα θα υπερβαίνει τις 40 kWh για λόγους κόστους, χώρου και βάρους. Το θέμα είναι ποια μάρκα θα είναι η τυχερή που θα εντάξει στην οικογένεια της τον Βενιαμίν. Η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα του 2023, οπότε περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση μέσα στους επόμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.