Η Toyota γιορτάζει 35 χρόνια Supra στην Ιαπωνία.

Οι πιο διαβασμένοι ανάμεσα στους αναγνώστες ενδεχομένως να έχουν ήδη κάποιες ενστάσεις για τον τίτλο αλλά οφείλω να ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων ότι αυτές οι ενστάσεις απορρίπτονται. Το όνομα “Supra” μπορεί να χρησιμοποιείται από την Toyota από το 1978, τα τελευταία 43 χρόνια δηλαδή, αλλά για αρκετά χρόνια δεν ήταν κάτι παραπάνω από μία ειδική έκδοση της Celica. Έπρεπε να φτάσουμε στο 1986 για να σπάσουν τα δεσμά της Supra και να αποκτήσει την ανεξαρτησία της με την A70 γενιά – την πρώτη ή την τρίτη της, ανάλογα το πώς το βλέπει ο καθένας.

Η Toyota πάντως, γιορτάζει 35 χρόνια από την πραγματική “γέννηση” του μοντέλου λανσάροντας στην Ιαπωνία την 35th Anniversary Special Edition που μπορεί να μην περιλαμβάνει ουσιαστικές αναβαθμίσεις αλλά χαρίζει στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες την χαρά της απόκτησης μίας πολύ σπάνιας έκδοσης. Οι μοναδικές αλλαγές που εντοπίζουμε αφορούν στις 19άρες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος με το μαύρο φινίρισμα και τα ανθακονημάτινα διακοσμητικά στο ταμπλό. Ναι, υπάρχουν κάποια επιπλέον “παιχνίδια” με τα χρώματα αλλά δεν θεωρώ ότι είναι άξια αναφοράς.

Η 35th Anniversary Edition είναι διαθέσιμη τόσο για την SZ-R έκδοση της Toyota Supra που εφοδιάζεται με τον δίλιτρο, 4-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα όσο και για την RZ έκδοση με τον 6-κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα. Η Toyota ανακοίνωσε ότι η πρώτη ξεκινά από τα 6.535.000 yen (περί τα €50.500 με την τρέχουσα ισοτιμία) και η δεύτερη από τα 7.835.000 (€60.500) και η παραγωγή τους θα περιοριστεί στα 35 αυτοκίνητα για την κάθε μία. Η ιαπωνική εταιρία πιστεύει μάλιστα ότι η ζήτηση θα είναι τέτοια που θα δικαιολογεί μία κλήρωση ώστε να αποφασίσει η τύχη ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα κάνουν μία Supra 35th Anniversary Edition δική τους.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.