Η Lamborghini “ανασταίνει” την Countach!

Όχι, δεν είναι ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο αστείο, ούτε κάποια αβάσιμη φήμη. Η ίδια η Lamborghini ανακοίνωσε μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media ότι ετοιμάζει την “αναβίωση ενός ονείρου” με τη νέα Countach και όπως είναι απόλυτα λογικό, οι απορίες μας είναι πολλές καθώς σε αυτό το σημείο, δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο απ’ όσα μας επιτρέπει ένα σύντομο video και μία φωτογραφία.

Στην εν λόγω φωτογραφία, φαίνεται ξεκάθαρα το χαρακτηριστικό “wedge” σχήμα κάτω από το κάλυμμα αλλά και πάλι, τίποτα περισσότερο. Το σεντόνι είναι αρκετά τεντωμένο ώστε να μην διακρίνεται καμία λεπτομέρεια ενώ χωρίς ένα άλλο, γνώριμο μέγεθος δίπλα από τη νέα Countach, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ούτε καν τον όγκο της. Οι αναλογίες πάντως, μοιάζουν με αυτές της Aventador, οπότε ας πάμε στα πιο σημαντικά.

Δεν γνωρίζουμε αν η νέα Countach είναι ένα νέο μοντέλο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της ιταλικής εταιρίας ή μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Η λογική λέει το δεύτερο καθώς δεν πιστεύουμε ότι ενώ η Lamborghini εξελίσσει την επόμενη γενιά των Huracan και Aventador, έχει τον χρόνο και το χρήμα να εξελίξει από το μηδέν ένα εντελώς νέο μοντέλο. Οι φήμες λένε ότι η νέα Countach θα βασίζεται στην Sian και αυτό σημαίνει ότι θα δανείζεται από αυτήν και το μεγαλύτερο μέρος του υβριδικού κινητήριου συνόλου της. Το πιο λογικό σενάριο λοιπόν, αφορά σε ένα πλήρες “re-skin” (δηλαδή νέο αμάξωμα) της Sian και διατήρηση των θεμελίων με τον ατμοσφαιρικό V12 και έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από υπερπυκνωτή να παράγουν συνδυαστικά περί τα 800 άλογα. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μερικές δεκάδες αυτοκίνητα και κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει μερικά εκατομμύρια.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.