Η Toyota εξελίσσει diesel-ηλεκτρικό υβριδικό σύνολο;

Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου στην βιομηχανία αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή, αντικρίζεις μία λέξη: εξηλεκτρισμός. Η πορεία προς ένα πλήρως εξηλεκτρισμένο μέλλον και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει και θα μπορούσε να πει κανείς ότι το πρώτο “θύμα” είναι ο κινητήρας πετρελαίου. Από το σκάνδαλο Dieselgate, η δημοτικότητα της τεχνολογίας έχει μειωθεί δραστικά, σε σημείο που πολλοί κατασκευαστές έχουν καταργήσει ή θα καταργήσουν τους πετρελαιοκινητήρες από την γκάμα τους.

Τώρα όμως, ακούγονται κάποιες φήμες από την Ιαπωνία. Φήμες σχετικά με την επέκταση των υβριδικών προτάσεων από την Toyota, που από μόνο του δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Μία από αυτές τις προτάσεις όμως, είναι μία οικογένεια κινητήριων συνόλων που συνδυάζουν την τεχνολογία της πετρελαιοκίνησης με αυτήν του εξηλεκτρισμού για τη δημιουργία diesel-ηλεκτρικών υβριδικών συνόλων που προορίζεται για τα εκτός δρόμου και τα επαγγελματικά οχήματα της Toyota.

Οι φήμες αυτές δεν είναι εντελώς παράλογες καθώς η Toyota έχει δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι δεν ενστερνίζεται την θεωρία της “μίας λύσης” για όλες τις ανάγκες και αναζητά διαρκώς τρόπους να διαφοροποιήσει το portfolio της προσφέροντας τεχνολογίες που ταιριάζουν στις απαιτήσεις της κάθε κατηγορίας ή της κάθε περίπτωσης. Η λογική πίσω από ένα diesel υβριδικό κινητήριο σύνολο υπάρχει και ακόμα κι αν δεν γίνει διαθέσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν αγορές που μπορούν να επωφεληθούν από κάτι τέτοιο. Προς το παρόν πάντως, η ίδια η Toyota δεν αρνείται, ούτε επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τι πραγματικά ισχύει.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.