Η Bowler ετοίμασε το αγωνιστικό Defender.

H Bowler εδώ και αρκετά χρόνια έχει χτίσει το όνομα της στον χώρο της κατασκευής εκτός δρόμου, αγωνιστικών και μη, αυτοκινήτων. Μεθοδικά, με σταθερότητα και συνέπεια εξέλισσε και λάνσαρε την μία επιτυχία μετά την άλλη και μεγάλωσε σε τέτοιο βαθμό που εξαγοράστηκε από την ίδια την Land Rover το 2019, για να ενσωματωθεί στο τμήμα Special Vehicle Operations της. Τώρα, η αγγλική εταιρία λανσάρει μία αγωνιστική έκδοση του νέου Land Rover Defender η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τους πελάτες σε ένα πρωτάθλημα τύπου ενιαίο το 2022.

Το αγωνιστικό βασίζεται στο Defender 90 και εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που παράγει 300 ίππους. Μέχρι εδώ, δεν έχουμε κάτι αξιοσημείωτο. Οι αλλαγές εντοπίζονται στα εμπρός και πίσω υποπλαίσια που έχουν ενισχυθεί ώστε να υποδεχθούν τη νέα ανάρτηση, η οποία προέρχεται από την Fox και αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χιλιοστά. Η Bowler προχώρησε και στην τροποποίηση των θυρών για να τοποθετήσει τα προστατευτικά που κατασκευάζονται από αλουμίνιο πάχους 6 χιλιοστών ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα για αυξημένη ροή αέρα στα μηχανικά μέρη αλλά και για να τοποθετηθούν επιπλέον στοιχεία φωτισμού.

Το εσωτερικό είναι σε μεγάλο βαθμό εργοστασιακό, αν εξαιρέσει κανείς τα νέα καθίσματα, το roll-cage, το σύστημα πυρόσβεσης και κάποιες αλλαγές στην εργονομία ώστε να γίνει πιο φιλικό στον οδηγό σε ρυθμούς αγώνα. Το Bowler Defender Challenge για το οποίο ετοιμάστηκε το Defender θα ξεκινήσει το 2022 και θα περιλαμβάνει 7 αγώνες ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αν κάποιος ερασιτέχνης επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του, η Land Rover προσφέρει την απαραίτητη εκπαίδευση για να αποκτήσει αγωνιστικό δίπλωμα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.