Η Lamborghini στους αγώνες αντοχής!

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η Lamborghini διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Οι πωλήσεις είναι εξαιρετικές και η διαχείριση της αναγκαστικής στροφής προς την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού γίνεται με ταχύτητα και σύνεση. Υπάρχει όμως ένας τομέας στον οποίο η ιταλική εταιρία δεν ρίχνει ολόκληρο το βάρος της: οι αγώνες. Η Lamborghini διατηρεί ένα επικερδές πρόγραμμα αλλά όπως παραδέχεται και η ίδια “δεν τρέχει μία εργοστασιακή συμμετοχή όπως κάνει η Porsche ή άλλοι κατασκευαστές”. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, η Lamborghini θα εξελίξει ένα πρωτότυπο σύμφωνα με τους LMDh κανονισμούς και θα επιστρέψει στους αγώνες αντοχής το 2024!

Δεν έχουμε περάσει την γραμμή 100%, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό, αλλά αν έλεγα ότι είμαστε στο 90% θα ήταν αρκετά ακριβές.

Είμαστε στην ευτυχή θέση ως κατασκευαστής να έχουμε σχέσεις και ανθρώπους στο υπάρχον και αναπτυσσόμενο portfolio που θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε.

Δήλωσε ο senior motorsport manager της εταιρίας, Chris Ward. Η συμμετοχή της Lamborghini στην LMDh κατηγορία δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι το Volkswagen Group ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην κατηγορία με την Porsche και την Audi. Ενώ όμως αυτές θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα του 2023 με εργοστασιακές συμμετοχές, η Lamborghini θα το κάνει έναν χρόνο αργότερα όπως ξέρει αυτή καλύτερα: με πελάτες.

Το 10% που μας λείπει και ο λόγος για τον οποίο δεν είμαστε ακόμα στο 100% είναι επειδή δεν είναι εύκολο να ζητήσεις από μία ομάδα με την οποία συνομιλείς να μην κάνει τίποτα για έναν χρόνο (το 2023). Είναι μεγάλη η απαίτηση και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να βρούμε μία λύσει αλλά είμαστε τυχεροί. Έχουμε πολλούς πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο και για κάποιους από αυτούς θα ήταν ευκολότερο να μπούνε σε ένα LMDh πρόγραμμα.

Είπε ο Ward για να συμπληρώσει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να ανέβουν κατηγορία με κάποιον από τους υπάρχοντες GT πελάτες και όχι να συνεργαστούν με κάποια από τις ομάδες που τρέχουν πρωτότυπα. Σε κάθε περίπτωση, η αρχή θα γίνει σίγουρα στο IMSA της Β. Αμερικής αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η LMDh κατηγορία δημιουργήθηκε από την International Motor Sports Association από κοινού με την Automobile Club de l’Ouest και αυτό σημαίνει ότι τα πρωτότυπα που πληρούν τους κανονισμούς μπορούν να λάβουν μέρος τόσο στο Imsa WeatherTech SportsCar Championship όσο και στο World Endurance Championship που περιλαμβάνει τον 24ωρο αγώνα στο Le Mans!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.